Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Geestelijke Verzorging
  4. Gedenkdag

Gedenkdag

In verband met de maatregelen rond Covid-19 kunnen wij nog niet overzien of de Gedenkdag op dinsdag 16 november 2021 in het ziekenhuis wordt georganiseerd, of dat het digitaal zal plaatsvinden. Nabestaanden worden hiervoor te zijner tijd over geïnformeerd.

De afdeling Geestelijke Verzorging organiseert ieder jaar in november een Gedenkdag. Dit is een dag voor nabestaanden én zorgverleners om overledenen te gedenken en om troost en bemoediging te vinden.

De drukte van een ziekenhuis biedt meestal niet veel ruimte om bij herinneringen stil te staan. De Gedenkdag biedt een plek waar u met uw gevoelens en gedachten terechtkunt. Tijdens deze dag zijn er korte herdenkingsmomenten met muziek en tekst om uw dierbare te gedenken. Er is aandacht voor de ingrijpende momenten die hier beleefd zijn, voor uw verlies en verdriet. Op de Gedenkdag kunt u een gedenkkaartje aan de Gedenkboom hangen en een kaars branden.

Buiten de Gedenkdag staat de Gedenkboom in het Stiltecentrum. U bent hier het hele jaar door welkom om te gedenken.

Vlinderdag

Samen met de afdeling Verloskunde en de afdeling Kindergeneeskunde organiseert de afdeling Geestelijke Verzorging in het voorjaar de Vlinderdag. Dit is een Gedenkmiddag voor ouders van kinderen die rondom de geboorte of daarna overleden zijn. Tijdens deze bijeenkomst worden de namen genoemd van deze kinderen. Met een vlinder worden de naamkaartjes aan het Vlinderdoek gehecht. Een symbolische manier om de kinderen niet te vergeten.

De kindernamen staan ook geschreven in een gedenkboek dat in het Stiltecentrum een plekje krijgt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.