Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Route en parkeren

Route en parkeren

Het Martini Ziekenhuis is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto.

Bezoekadres

Het bezoekadres is: 
Van Swietenplein 1
9728 NT Groningen

Plattegrond parkerenPlattegrond ziekenhuis

Groningen Bereikbaar

De stad Groningen werkt aan een optimale bereikbaarheid, door de zuidelijke ringweg te vernieuwen. Dit project, Aanpak Ring Zuid, duurt naar verwachting tot 2024. Check hier uw reis voor vertrek, en ga op tijd van huis. Kijk voor meer informatie op groningenbereikbaar.nl of vananaarbeter.nl.

Is er sprake van spoed?

Bent u verwezen naar de Spoedeisende Hulp of heeft u een afspraak op de Huisartsenspoedpost? Zet diegene dan af voor de Spoedingang (Van Swietenlaan 2b) en parkeer uw auto op de speciale spoedparkeerplaats schuin tegenover de Spoedingang.

Ook als u tussen 22.00 tot 8.00 uur voor spoedmedicatie naar de Martini Apotheek komt, kunt u gebruikmaken van de spoedparkeerplaats. U krijgt tijdens uw bezoek kosteloos een uitrijkaart voor de parkeerplaats. Let op: bij oneigenlijk gebruik van dit parkeerterrein (geen spoed) betaalt u een verhoogd parkeertarief.

Fiets

Op het voorplein bij de hoofdingang kunt u uw fiets stallen in de ruime overdekte fietsenstalling. Deze heeft speciale stallingsplaatsen voor o.a. bromfietsen en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Naast ingang West vindt u een kleinere overdekte fietsenstalling; ook daar zijn oplaadpunten.

Openbaar vervoer

Diverse stads- en regiobuslijnen stoppen aan het Van Swietenplein voor de hoofdingang van het ziekenhuis. Bushalte: MartiniZKH Hoofdingang.

Parkeren

Patiënten en bezoekers parkeren op het parkeerterrein schuin tegenover de hoofdingang (achter Certe). De ingang van het parkeerterrein bevindt zich aan de Van Swietenlaan (links naast het gebouw van Certe). De route wordt duidelijk aangegeven met borden. Bekijk hier de parkeertarieven.

U kunt op drie manieren betalen:

  • Na uw bezoek aan het ziekenhuis gaat u direct naar uw auto. Bij de uitgang staat een betaalterminal waar u contactloos kunt betalen. Hierna opent de slagboom. 
  • Na uw bezoek aan het ziekenhuis betaalt u bij een betaalautomaat op het parkeerterrein. Bij de uitgang wordt uw kenteken herkend en opent de slagboom direct.
  • Na uw bezoek aan het ziekenhuis scant u met de camera van uw telefoon de QR-code op uw parkeerkaartje om te betalen. Bij het uitrijden opent de slagboom.

De parkeergarage (aan de overzijde van het parkeerterrein) is alleen toegankelijk voor medewerkers van het Martini Ziekenhuis.

Laadpalen

Het parkeerterrein beschikt over vier laadpalen voor elektrische auto's. Met uw eigen laadpas kunt u hiervan gebruikmaken.

Invalidenparkeerplaatsen

Heeft u een invalidenparkeerkaart, dan kunt u uw auto parkeren op één van de invalidenparkeerplaatsen op het parkeerterrein. De parkeerplekken vindt u aan het begin van het parkeerterrein en zijn makkelijk te herkennen aan de borden. 

Pendelbus en rolstoel

Maandag tot en met vrijdag rijden pendelbussen tussen het parkeerterrein en de hoofdingang, dit is gratis. De gastdames/gastheren helpen u met het vervoer naar de afdeling.  Op het parkeerterrein staan rolstoelen

Contact over parkeren

Heeft u vooraf vragen over bereikbaarheid of parkeren?
Neem dan contact op met onze beveiligingsmedewerkers via tel. (050) 524 7777.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.