Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Neurochirurgie

Neurochirurgie

Neurochirurgie is de chirurgische behandeling van neurologische aandoeningen. Een neurochirurg voert operaties uit aan (omhullingen) van de hersenen, hersenstam, het ruggenmerg, de plexus en perifere zenuwen. De chirurgen hebben veel kennis over oncologie-, wervelkolom- en hersenchirurgie en veel ervaring met hernia-operaties.

In het Martini Ziekenhuis opereren de neurochirurgen waar mogelijk via minimaal invasieve technieken. Dit betekent dat de insnijding in de huid en onderliggende weefsels veel kleiner is dan bij andere methoden. Er treedt minder schade op en het herstel verloopt sneller.

De neurochirurgen werken nauw samen met de neurologen en andere specialisten uit diverse ziekenhuizen in de regio. 

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

In overleg met de neurochirurg besluit u een operatie voor een nekhernia te ondergaan. Daarbij proberen we de zenuwbeknelling in de nek operatief op te heffen. De ingreep gebeurt onder algehele narcose. Voor deze ingreep wordt u 2 dagen opgenomen in het ziekenhuis.

Meer informatie over 'Nekhernia operatie'

In overleg met de neurochirurg besluit u tot een operatie (laminectomie) op 1 of meerdere vernauwde plekken van het wervelkanaal. Daarbij proberen we ruimte te maken in het wervelkanaal. De ingreep gebeurt onder algehele narcose. Gemiddeld verblijft u 2 tot 5 dagen in het ziekenhuis.

Meer informatie over 'Wervelkanaal operatie'

Bij een bloeduitstorting onder het (harde) hersenvlies (chronisch subduraal hematoom wordt u opgenomen op de afdeling Neurochirurgie. De neurochirurg heeft de diagnose gesteld op basis van de foto’s die met een CT-scan (computer-tomografisch onderzoek) van uw hoofd zijn gemaakt. Een chronisch subduraal hematoom is op verschillende manieren te behandelen.

Meer informatie over 'Chronisch subduraal hematoom'

Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf. Bij de herniaoperatie wordt het uitpuilende weefsel verwijderd, zodat de beknelde zenuwwortel weer vrij komt te liggen. In deze folder leest u alles over een herniaoperatie. U leest over de voorbereidingen en u krijgt adviezen voor de herstelperiode na de operatie.

Meer informatie over 'Hernia operatie'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.