Neurochirurgie (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur.
Tel.: (050) 524 5950
Routenummer: 0.7

Neurochirurgie
Neurochirurgie is de chirurgische behandeling van neurologische aandoeningen. Een neurochirurg voert operaties uit aan (omhullingen) van de hersenen, hersenstam, het ruggenmerg, de plexus en perifere zenuwen. De chirurgen hebben veel kennis over oncologie-, wervelkolom- en hersenchirurgie en veel ervaring met hernia-operaties.
In het Martini Ziekenhuis opereren de neurochirurgen waar mogelijk via minimaal invasieve technieken. Dit betekent dat de insnijding in de huid en onderliggende weefsels veel kleiner is dan bij andere methoden. Er treedt minder schade op en het herstel verloopt sneller.
De neurochirurgen werken nauw samen met de neurologen en andere specialisten uit diverse ziekenhuizen in de regio.
Praktische informatie Voor u
Bekijk de wachttijden van Neurochirurgie.
Behandelaars (5)
Bekijk alle behandelaars van dit specialismeMeest gezochte Behandelingen en onderzoeken
In overleg met de neurochirurg besluit u tot een hoofdoperatie voor het weghalen van uw hersentumor. Deze operatie gebeurt onder algehele narcose. Meestal blijft u 4 tot 8 dagen in het ziekenhuis.
Meer informatie over 'Hersentumor operatief verwijderen (craniotomie)'In overleg met de neurochirurg besluit u een operatie voor een nekhernia te ondergaan. Daarbij proberen we de zenuwbeknelling in de nek operatief op te heffen. De ingreep gebeurt onder algehele narcose. Voor deze ingreep wordt u 2 dagen opgenomen in het ziekenhuis.
Meer informatie over 'Nekhernia operatie'In overleg met de neurochirurg besluit u tot een operatie (laminectomie) op 1 of meerdere vernauwde plekken van het wervelkanaal. Daarbij proberen we ruimte te maken in het wervelkanaal. De ingreep gebeurt onder algehele narcose. Gemiddeld verblijft u 2 tot 5 dagen in het ziekenhuis.
Meer informatie over 'Wervelkanaal operatie'Bij een bloeduitstorting onder het (harde) hersenvlies (chronisch subduraal hematoom wordt u opgenomen op de afdeling Neurochirurgie. De neurochirurg heeft de diagnose gesteld op basis van de foto’s die met een CT-scan (computer-tomografisch onderzoek) van uw hoofd zijn gemaakt. Een chronisch subduraal hematoom is op verschillende manieren te behandelen.
Meer informatie over 'Chronisch subduraal hematoom'In overleg met de neurochirurg besluit u tot een herniaoperatie. Deze ingreep gebeurt onder algehele verdoving (narcose) of via verdoving met een ruggenprik. Meestal mag u de dag na de operatie weer naar huis. In overleg en afhankelijk van de operatietechniek is dagbehandeling mogelijk.
Meer informatie over 'Hernia operatie'Bijbehorende specialismen

Ontwikkelingen in ons vakgebied
