Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Geestelijke Verzorging
  4. Gedenkdag

Gedenkdag

De afdeling Geestelijke Verzorging organiseert ieder jaar in november een Gedenkdag. Dit is een dag voor nabestaanden én zorgverleners om overledenen te gedenken en om troost en bemoediging te vinden.

De drukte van een ziekenhuis biedt meestal niet veel ruimte om bij herinneringen stil te staan. De Gedenkdag biedt een plek waar u met uw gevoelens en gedachten terechtkunt. Tijdens deze dag zijn er korte herdenkingsmomenten met muziek en tekst om uw dierbare te gedenken. Er is aandacht voor de ingrijpende momenten die hier beleefd zijn, voor uw verlies en verdriet. Op de Gedenkdag kunt u een gedenkkaartje aan de Gedenkboom hangen en een kaars branden.

Buiten de Gedenkdag staat de Gedenkboom in het Stiltecentrum. U bent hier het hele jaar door welkom om te gedenken.

Vlinderdag

Samen met de afdeling Verloskunde en de afdeling Kindergeneeskunde organiseert de afdeling Geestelijke Verzorging in het voorjaar de Vlinderdag. Dit is een Gedenkmiddag voor ouders van kinderen die rondom de geboorte of daarna overleden zijn. Tijdens deze bijeenkomst worden de namen genoemd van deze kinderen. Met een vlinder worden de naamkaartjes aan het Vlinderdoek gehecht. Een symbolische manier om de kinderen niet te vergeten.

De kindernamen staan ook geschreven in een gedenkboek dat in het Stiltecentrum een plekje krijgt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.