Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Hand en polscentrum

Hand en polscentrum

Het expertisecentrum Hand en Pols op de polikliniek Plastische Chirurgie behandelt klachten aan uw hand of pols. Van een operatie bij een triggerfinger tot handtherapie bij artrose. Een gespecialiseerd team van handtherapeuten en handchirurgen onderzoekt bij u waar de pijn vandaan komt. En stelt samen met u een behandelplan op. Het team staat dan ook voor de best mogelijke handzorg in Noord-Nederland.

Behandeling van uw hand of pols in het Martini Ziekenhuis

Onze handchirurgen werken met de nieuwste technieken en horen bij de beste van Europa. Ook al onze handtherapeuten zijn speciaal opgeleid. Samen zien ze meer dan 2.000 patiënten per jaar. Heeft u meerdere klachten aan uw hand? Dan is er het combinatiespreekuur met verschillende specialisten. En als een röntgenfoto of echo nodig is, kunt u meestal direct terecht bij Radiologie. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

Praktische informatie Voor u

Op www.handencentrumgroningen.nl kunt u een zelfdiagnose doen van pols- en handklachten. Als dat nodig is kunt u via de website direct een afspraak maken met één van onze specialisten.

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Handartrose kan ontstaan in de vingergewrichten en in de duimbasis. Bij artrose (degeneratieve artritis) verandert de hoeveelheid en kwaliteit van het kraakbeen tussen de botten en ontstaan er pijnklachten. Bij het onderzoek en de behandeling van handartrose kunnen verschillende specialismen betrokken zijn. Zij werken intensief samen.

Meer informatie over 'Handartrose (zorgpad)'

U heeft waarschijnlijk last van het carpaletunnelsyndroom (CTS). Hierdoor is een zenuw aan de binnenkant van uw pols bekneld. Met vervelende klachten als pijn, tintelingen en een doof gevoel in uw vingers. We onderzoeken eerst of het inderdaad om CTS gaat.

Uw hand een tijdje rust geven kan bij tijdelijke CTS helpen. Anders kunt u samen met uw plastisch chirurg besluiten voor een operatie. Hierbij wordt meer ruimte gemaakt voor de beknelde zenuw.

Meer informatie over 'Carpale Tunnel Syndroom - Operatie'

Bij de ziekte van Dupuytren gaat het om een afwijking in de bindweefselplaat. De oorzaak van de ziekte is onbekend. De afwijking begint meestal op middelbare leeftijd, maar kan ook veel eerder voorkomen. Het doel van de operatie is de buigstand van de vingers corrigeren. Nadat het gevoel in de arm en hand is teruggekeerd, mag u naar huis.

Meer informatie over 'Ziekte van Dupuytren (operatieve behandeling)'

Een triggervinger ontstaat doordat de buigpees van 1 van de vingers en de peesschede tegen elkaar schuren. Het is een onschuldige, maar lastige aandoening. Als de hapering niet al te ernstig is, kan de plastisch chirurg direct het probleem verhelpen. Dit gebeurt in overleg met u tijdens het spreekuur. Zijn de klachten niet verdwenen? Dan stelt de plastisch chirurg een operatie voor. Deze ingreep duurt ongeveer 15 minuten.

Meer informatie over 'Triggervinger'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Ervaringen van een patiënt

Dhr. Bovenhuis - ervaringsverhaal Hand & Pols

'Ze denken met je mee en zijn makkelijk te bereiken.'

Dhr. Bovenhuis

De pink van de heer Bovenhuis ging steeds krommer staan. Dat duurde een aantal jaar, maar uiteindelijk stond die 63% scheef en kreeg hij er meer last van. De pink stond continu onder spanning. De plastisch chirurg stelde de ziekte van Dupuytren vast en een operatie was noodzakelijk.

Lees het hele verhaal

Ontwikkelingen in de behandeling van hand- & polsklachten

20-02-2024

Hand en polscentrum Martini Ziekenhuis opnieuw bij de beste van Europa. Voor de tweede keer geaccrediteerd door de Europese Handchirurgie verenging.

Het hand en polscentrum van het Martini Ziekenhuis heeft voor de tweede keer het exclusieve predicaat gekregen van de Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH). De FESSH is de Europese Handchirurgie vereniging. Het predicaat is een mooie erkenning van de kwaliteit en het topklinische karakter van hand en polschirurgie in het Martini Ziekenhuis. Het specialisme Hand en Pols (op de polikliniek Plastische Chirurgie), behandelt klachten aan de hand of pols.
Bekijk alles

Open over kwaliteit

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

De beste specialisten

Hand- en polschirurgen van het Martini Ziekenhuis horen tot de beste van Europa.

Hand en polscentrum Martini Ziekenhuis opnieuw bij de beste van Europa. Voor de tweede keer geaccrediteerd door de Europese Handchirurgie verenging.

Nieuwste technieken

Onze gespecialiseerde handchirurgen en handtherapeuten werken met de nieuwste technieken, en opereren op het hoogste...

Samen voor de beste zorg

We behandelen heel veel patiënten met hand- en polsklachten. Zo kunnen we patiënten écht kwaliteit van zorg...

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.