Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Plastische Chirurgie

Plastische Chirurgie

Het specialisme Plastische Chirurgie houdt zich bezig met reconstructieve chirurgie na ziekte of ongeval, het behandelen van hand- en polsproblemen en cosmetische ingrepen.

Plastische Chirurgie in het Martini Ziekenhuis

Onze plastisch chirurgen hebben hun eigen deelspecialisaties. Door de ruime ervaring van ons team kiest u bij het Martini Ziekenhuis voor betrouwbaarheid en een goed resultaat. We werken nauw samen met het Brandwondencentrum en andere specialisten in het Martini Ziekenhuis. Wetenschappelijk onderzoek van onze afdeling richt zich op: brandwonden, handchirurgie, borstreconstructie en plastische chirurgie van de oogleden.

Wel of geen verwijzing nodig

Wilt u dat uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar? Dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend arts. Betaalt u de behandeling zelf, zoals cosmetische ingrepen? Dan heeft u ook een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Het is erg vervelend als u klachten aan uw oogleden heeft. Bij de onderoogleden is verslapt  spier- en vetweefsel doorgaans het probleem, waardoor ‘wallen’ ontstaan. Bij een operatie wordt de verslapte ooglidspier ingekort. Na de operatie heeft u een ruimer gezichtsveld.

Meer informatie over 'Correctie verslapte ooglidspier'

Bij overgewicht of na een zwangerschap kan er teveel huid en onderhuids vetweefsel zijn. Doordat de huid dan slapper wordt, kan er een rimpeling van de huid ontstaan. Soms krijgt u dan lichamelijke klachten. Een buikwandoperatie kan u in deze gevallen helpen. De buikwandcorrectie is niet bedoeld als een manier om extra gewicht kwijt te raken.

Een buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele narcose. De plastisch chirurg brengt een horizontale snee aan boven het schaambeen. Dan worden de huid en het vet tot aan de ribben losgemaakt. Een buikwandcorrectie duurt ongeveer 2 uur. Over het algemeen is uw buik na de operatie platter. De littekens blijft u altijd zien. Een buikwandcorrectie wordt

Meer informatie over 'Buikwandcorrectie'

Een borstverkleining is een operatie die uw borsten kleiner en steviger maakt. Dit kan een oplossing zijn bij zware of slappe borsten. Of als de ene borst veel groter is dan de andere borst. Voor de operatie wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden en risico’s. Samen met de chirurg kiest u een gewenste grootte voor uw borsten. Daarna moet u zich goed voorbereiden op de operatie. De operatie gebeurt tijdens een meerdaagse dagopname, het opereren zelf duurt ongeveer 2 uur. Voordat u weer naar huis gaat, krijgt u een speciale bh om de eerste weken te dragen. Na 2 weken komt u terug voor een controle. Na zo’n 6 maanden kunt u pas echt zien hoe uw borsten zijn geworden. Meestal wordt een borstverkleining vergoed. Dat wordt beoordeeld door uw zorgverzekeraar.

Meer informatie over 'Borstverkleining'

Een borstvergroting is een veilige en betrouwbare chirurgische ingreep. U moet dit alleen doen als u het zelf wilt. Voor de operatie wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden en risico’s. Samen met de chirurg kiest u een borstprothese die bij uw postuur past. Daarna moet u zich goed voorbereiden op de operatie. De operatie gebeurt tijdens een dagopname, het opereren zelf duurt ongeveer 1 uur. Voordat u weer naar huis gaat, krijgt u een speciale bh om de eerste weken te dragen. Na 2 weken komt u terug voor een controle. Na zo’n 6 maanden kunt u pas echt zien hoe uw borsten zijn geworden.

Meer informatie over 'Borstvergroting '

U heeft waarschijnlijk last van het carpaletunnelsyndroom (CTS). Hierdoor is een zenuw aan de binnenkant van uw pols bekneld. Met vervelende klachten als pijn, tintelingen en een doof gevoel in uw vingers. We onderzoeken eerst of het inderdaad om CTS gaat.

Uw hand een tijdje rust geven kan bij tijdelijke CTS helpen. Anders kunt u samen met uw plastisch chirurg besluiten voor een operatie. Hierbij wordt meer ruimte gemaakt voor de beknelde zenuw.

Meer informatie over 'Carpale Tunnel Syndroom - Operatie'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

06-12-2023

Een borstreconstructie met eigen lichaamsvet. Het kan nu ook in het Martini Ziekenhuis.

Je borst laten reconstrueren na borstkanker. Niet met behulp van een prothese maar met eigen lichaamsvet. Lipofilling, wordt deze techniek genoemd. En het kan nu ook in het noorden van Nederland. Het Martini Ziekenhuis is sinds september gestart met deze nieuwe en innovatieve maar bewezen veilige behandeling. Lipofilling is een goede optie voor vrouwen die de voorkeur geven aan een borstreconstructie met lichaamseigen weefsel.
Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.