Keel-, Neus-, Oorheelkunde KNO (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 5910
Routenummer: 2.5

Keel-, Neus-, Oorheelkunde (KNO)
Het specialisme Keel-, Neus-, Oorheelkunde van het Martini Ziekenhuis onderzoekt en behandelt alle soorten problemen in het hoofd-halsgebied. Denk aan trommelvliesbuisjes in de oren, keelamandelen verwijderen, duizeligheid en evenwichtsstoornissen, stemproblemen, problemen met de neus- en neusbijholten en allergieën. Ook voor de therapie van gezwellen in de speekselklieren kunt u bij de KNO-arts terecht. Samen beslissen we wat voor u de beste behandeling is.
Keel-, Neus-, Oorheelkunde in het Martini Ziekenhuis
Ons team bestaat uit KNO-artsen, artsen in opleiding en polikliniekassistenten. We werken ook veel samen met neurologen, longartsen en orthodontisten. Zo zijn we nauw betrokken bij de Duizeligheidspoli en het Martini Slaapcentrum. Daarnaast leiden we met het UMCG de nieuwe generatie KNO-artsen op.
Praktische informatie Voor u
Behandelaars (7)
Bekijk alle behandelaars van dit specialismeMeest gezochte Behandelingen en onderzoeken
In overleg met de KNO-arts maakt u een afspraak voor een neusoperatie waarbij wij uw neustussenschot rechtzetten. Dit is een operatie onder narcose. De operatie vindt plaats in dagbehandeling.
Meer informatie over 'Neustussenschot (correctie)'In overleg met de KNO-arts maakt u een afspraak voor het verwijderen van uw keelamandelen (tonsillectomie) en zo nodig de neusamandel (adenotomie). Dit is een operatie onder narcose. De ingreep zal in dagbehandeling plaatsvinden. Na de operatie krijgt u een aangepast dieet en is het belangrijk veel te drinken.
Meer informatie over 'Amandelen verwijderen bij volwassenen 'Bij de ziekte van Menière ervaart u duizeligheid, gehoorverlies en oorsuizen. Dat heeft enorme gevolgen voor uw dagelijks leven. Helaas weten artsen nog niet precies hoe de ziekte van Menière ontstaat. Wel kunnen stress en drukte de klachten erger maken. Er zijn verschillende manieren om uw klachten te verminderen.
Lees meer over de ziekte van Ménière in de folder.
Meer informatie over 'Ziekte van Ménière (behandeling met gentamycine)'In overleg met de KNO-arts maakt u een afspraak voor een verkleining van uw inwendige neusschelp(en). Dit is een kleine ingreep die meestal onder lokale verdoving op de poli wordt uitgevoerd. Soms vindt de ingreep onder algehele narcose plaats. In dat geval moet u nuchter zijn.
Meer informatie over 'Inwendige neusschelp(en) verkleinen'Soms moeten de amandelen van kinderen verwijderd worden. Dat kan besloten worden bij klachten zoals terugkerende verkoudheid, keelpijn, snurken, slecht slapen, moeheid en oorontstekingen. Welke klachten een kind krijgt ligt aan de amandel die ontstoken is: de neus-keelamandel, keelamandel of tongamandel. Het verwijderen van amandelen gebeurt tijdens een operatie (dagopname). Het is belangrijk om uw kind op de operatie voor te bereiden en om uw kind na de operatie goed te verzorgen.
Meer informatie over 'Amandelen verwijderen bij kinderen 'Bijbehorende specialismen

Ontwikkelingen in ons vakgebied
