Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Neurologie & Klinische Neurofysiologie (KNF)

Neurologie & Klinische Neurofysiologie (KNF)

Het specialisme Neurologie & Klinische Neurofysiologie (KNF) van het Martini Ziekenhuis onderzoekt en behandelt klachten aan de hersenen, zenuwen, spieren en het ruggenmerg. Zoals een hernia, hersenbloeding, de ziekte van Parkinson, epilepsie of Multiple Sclerose (MS). Neurologische ziekten hebben vaak een grote invloed op het leven van u als patiënt.

Neurologie in het Martini Ziekenhuis

De afdeling neurologie werkt nauw samen met veel specialismen. Zo kunnen we u zo goed mogelijk onderzoeken, behandelen en begeleiden. Onze neurologen vormen met andere specialisten een team in ons Hoofdpijncentrum, de Duizeligheidspolikliniek en het Slaapcentrum. En bij de afdeling Klinische Neurofysiologie doen we extra onderzoek als dat nodig is. Voor sommige klachten hebben we een combinatiespreekuur. Zo hoeft u niet vaker dan nodig naar het ziekenhuis te komen.

Klinische Neurofysiologie

Na een afspraak met een specialist is soms meer neurologisch onderzoek nodig om de juiste diagnose en behandeling te bepalen. En bij ingewikkelde neurologische operaties is goede bewaking van de hersenfunctie belangrijk. Onze afdeling Klinische Neurofysiologie zorgt daarvoor. Klinische Neurofysiologie is onderdeel van de afdeling Neurologie en werkt samen met veel collega-specialisten in ons ziekenhuis. Zoals de neuroloog, KNO-arts, kinderarts en vaatchirurg. De klinisch neurofysioloog onderzoekt samen met de laboranten de functie van hersenen, zenuwen, ruggenmerg en spieren. Bijvoorbeeld met een EEG-onderzoek, actigrafie of slaaponderzoek. Ook onderzoeken we de bloedtoevoer in het hoofd en de hals.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Samen met uw arts maakt u een afspraak voor een EMG onderzoek (elektromyografie). Hierbij meten we of u gevoelsstoornissen of spierzwakte heeft. U komt hiervoor naar de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF).

Meer informatie over 'EMG-onderzoek'

Een TIA kan een voorbode zijn van een beroerte. Het Martini Ziekenhuis wil daarom graag bijdragen aan het herkennen en behandelen van TIA’s. U wordt binnen 1dagdeel op een snelle professionele manier geholpen door een team van ervaren specialisten. Op dezelfde dag wordt u gebeld door de verpleegkundig specialist over de uitslagen van de onderzoeken.

Meer informatie over 'TIA-dagbehandeling'

Samen met uw arts heeft u besloten om te onderzoeken of de pijnklachten in uw rug en benen op een hernia kunnen wijzen. Een hernia kan verschillende klachten geven. Bijvoorbeeld lage rugpijn en pijn in uw been, minder kracht of een slapend gevoel. Door beweging, hoesten, niezen en persen kunnen klachten erger worden.

We onderzoeken u op de polikliniek Neurologie. Dit onderzoek is meestal voldoende om een diagnose te stellen. Vaak al binnen 2 weken. Wij bieden ook verschillende vervolgonderzoeken aan zoals een MRI-scan.

Meer informatie over 'Hernia (diagnostisch onderzoek)'

Bij een slaaponderzoek laat u in het ziekenhuis meetapparatuur aanbrengen, waarmee u een nacht gaat slapen. Terwijl u slaapt, meten wij zo de activiteit van de hersenen en de ademhaling. Dit bevestigen duurt tussen de 30 en 60 minuten. De ochtend na het onderzoek zal de laborant uw plakkers verwijderen.

Meer informatie over 'Slaaponderzoek (polysomnografie)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Bijbehorende specialismen

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

Bekijk alles

Open over kwaliteit

Artsen werken samen

Multidisciplinaire behandeling voor aandoeningen als MS, Parkinson, hoofdpijn, slaapstoornissen, duizeligheid, epilepsie en Carpale Tunnel Syndroom.

Patiënttevredenheid

Patiënten beoordelen onze zorg gemiddeld met een 8.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.