Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Spreekuren en expertisecentra Chirurgie

Spreekuren en expertisecentra Chirurgie

ACNES spreekuur

Bij het buikwandpijnsyndroom ACNES ontstaat er pijn door een beknelde zenuw in de buikwand. We behandelen deze zenuwpijn middels een lokale verdoving, via de pijnspecialist op de pijnpoli of met een operatie.

Kinderchirurgie

De chirurgie bij kinderen gaat is voornamelijk de behandeling van botbreuken, blindedarmontsteking en de operatieve behandeling van liesbreuken. Meer complexe (aangeboren) afwijkingen of operaties bij kinderen jonger dan 12 maanden worden soms verwezen naar het UMCG.

Liesbreuk en galblaas operaties

In het Martini Ziekenhuis streven wij naar een zo efficiënt mogelijke behandeling voor u. Om die reden lassen wij soms “liesbreuk- of galblaasstraten” in waarin wij meerdere mensen in dagbehandeling opereren aan liesbreuken of galblaasoperaties.

Voetenspreekuur

Op het diabetische voetenspreekuur zal u voordat u de (vaat)chirurg, revalidatiearts, gipsverbandmeester en orthopedisch schoenmaker treft vaak eerst bloed moeten prikken, röntgenfoto’s laten maken en een onderzoek krijgen van uw bloedvaten. Het onderzoek van de bloedvaten gebeurt met een echo apparaat (Doppler) en bloeddrukmeters. Na alle eerste onderzoeken heeft het multidisciplinaire behandelteam een duidelijk beeld van de uitgangssituatie en zullen zij een behandelplan met u bespreken. Heeft u geen diabetes maar wel wonden, dan komt u in eerste instantie terecht bij de vaatchirurg. De vaatchirurg zal op indicatie de bovenstaande onderzoeken aanvragen.

Necrotiserende weke delen infectie expertisecentrum

Het Brandwondencentrum in het Martini Ziekenhuis is het referentiecentrum voor alle ingewikkelde wondbehandelingen in Noord Nederland. Ook mensen met een uitgebreide ontsteking van de huid, onderhuid en spierfascie kunnen voor expertise verwezen worden naar ons Brandwondencentrum. Bespreek de mogelijkheden met uw lokale hoofdbehandelaar of neem contact op met de polikliniek chirurgie in het Martini Ziekenhuis

Stomazorg

Een team van verpleegkundig specialisten draagt zorg voor het juist verzorgen en vervolgen van patiënten die een stoma aangelegd hebben gekregen na een buikoperatie. Heeft u specifiek vragen over uw stoma dan kunt u bij onze deskundige stomaverpleegkundigen terecht via het nummer dat aan u uitgereikt is na de operatie of via de polikliniek chirurgie. Meer informatie over stomazorg.

Aanvullende opleidingen

De afdeling chirurgie is vanuit het ziekenhuis betrokken bij de opleiding van chirurgen, medisch specialisten en verpleegkundigen. Echter ziet de chirurgische maatschap Groningen ook mogelijkheden om onderwijs aan te bieden buiten het ziekenhuis. Hierbij hopen zij innovatie en kwaliteit in de regionale zorg te waarborgen. De cursussen die de chirurgen maatschap Groningen aanbied geclusterd in Martini Opleidingen en voor iedereen in Nederland toegankelijk.

Praktische informatie Voor u

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.