Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Orthopedie

Orthopedie

Het specialisme Orthopedie van het Martini Ziekenhuis behandelt aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Zoals botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.

Orthopedie in het Martini Ziekenhuis

Onze orthopeden hebben veel ervaring met het plaatsen van protheses (heup-knie-schouder-elleboog-enkel), maar ook is er veel expertise als het bijvoorbeeld gaat om knie- en schouderoperaties en kijkoperaties. Ze doen dat met innovatieve methoden en materialen. Individueel en samen met de afdeling Orthopedie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) volgen en onderzoeken we nieuwe ontwikkelingen en technieken. Sportgeneeskunde is een speerpunt van ons specialisme Orthopedie. Wij werken daarin nauw samen met het Martini Sportmedisch Centrum. Daarnaast zijn we een expertisecentrum voor heup en knie.

Handige orthopedie-app

Digitale ondersteuning bij de voorbereiding op uw onderzoek of behandeling? Download dan de Martini orthopedie-app op uw smartphone (download via App Store en Google Play). De app is gericht op 4 behandelingen: kijkoperatie in de knie, heupprothese, schouderoperaties en knieprothese. Met de app heeft u informatie over uw onderzoek of behandeling altijd en overal bij de hand. Meer informatie? Vraag uw behandelaar.

Praktische informatie Voor u

Het kunstgewricht moet onder deze omstandigheden beschermd worden door tijdens de ingreep antibiotica te gebruiken.

Ondergaat u binnenkort een behandeling of ingreep? Op de pagina Medicatie bij een gewrichtsprothese staat precies aangegeven wanneer u risico loopt op een infectie en welke informatie uw zorgverleners dan nodig hebben.

Naar de pagina

Orthopedieconsulent: tel. (050) 524 6453
Specifieke vragen PROMS: tel. (050) 524 7063

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

U krijgt een nieuwe heup of knie. In het Martini Ziekenhuis doet u dat via het zorgtraject Rapid Recovery (snel herstel). Vanaf de dag van de operatie blijft u doorgaans 1 tot 3 dagen in het ziekenhuis.

Meer informatie over 'Rapid Recovery (zorgpad)'

U wordt geopereerd aan uw schouder. In het Martini Ziekenhuis hebben we veel kennis en ervaring op dit gebied. De opname duurt circa 24 uur. Onze specialisten besteden veel aandacht aan een goede voorbereiding. 

Meer informatie over 'Schouderoperatie'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Bijbehorende specialismen

Ervaringen van onze specialisten

Reinoud Brouwer Orthopedisch Chirurg

‘Meer kennis en dus meer innovatie’

Reinoud Brouwer Orthopedisch chirurg

Het Martini Ziekenhuis staat behalve voor basiszorg ook voor opleiding en innovatie. Onze orthopedie is daar een mooi voorbeeld van. Daar werken een aantal collega’s die vergaand gespecialiseerd zijn. Een gesprek met één van die superspecialisten, ‘knieëndokter’ Reinoud Brouwer.

Lees het hele verhaal
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

10-03-2022

Speciale unit speelt in op specifieke zorgbehoefte kwetsbare ouderen

Kwetsbare ouderen hebben vaker een complex ziektebeeld, vanwege de combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. Dit kan de inschatting van de juiste behandeling lastig maken. Om nog beter in te kunnen spelen op deze specifieke zorgbehoefte, is in het Martini Ziekenhuis een geriatrische trauma unit (GTU) geopend. De unit is bestemd voor kwetsbare ouderen die via de Spoedeisende Hulp (SEH) binnenkomen met een trauma, bijvoorbeeld met een gebroken heup.
Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.