Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Gynaecologie

Gynaecologie

Het specialisme Gynaecologie en Verloskunde heeft kennis en ervaring op het gebied van het vrouwelijk geslachtsorgaan, zwangerschap, bevalling en kraambed. U kunt hier terecht met klachten rondom menstruatie, urine-incontinentie, verzakking en bij afwijkende uitstrijkjes. Maar ook voor vruchtbaarheidsonderzoek, begeleiding en controle bij zwangerschap en geboorte waar extra kennis bij nodig is. 

Het specialisme Gynaecologie en Verloskunde heeft kennis en ervaring op het gebied van het vrouwelijk geslachtsorgaan, zwangerschap, bevalling en kraambed. U kunt hier terecht met klachten rondom menstruatie, urine-incontinentie, verzakking en bij afwijkende uitstrijkjes. Maar ook voor vruchtbaarheidsonderzoek, begeleiding en controle bij zwangerschap en geboorte waar extra kennis bij nodig is. 

U kunt bij ons terecht met klachten rond bijvoorbeeld menstruatie, afwijkingen van de baarmoedermond, afwijkingen van de eierstokken en baarmoeder, kanker en urine-incontinentie dat soms deel is van de klachten bij een verzakking. U wordt altijd behandeld door een specialist die ervaring heeft met uw aandoening. Samen met de andere medewerkers zorgt deze voor de beste zorg, voorlichting en begeleiding.

Voor specifieke klachten zijn er teams van gespecialiseerde artsen en poliklinieken. Zo zijn er spreekuren voor vruchtbaarheidsproblemen (fertiliteit), bloedingsproblemen tijdens menstruaties, verzakkingen en incontinentie en (vermoedens van) kanker.

Op het gebied van bekkenbodemproblemen en incontinentie heeft het Martini Ziekenhuis een topklinische erkenning. Een topklinische erkenning betekent dat er zeer specialistische zorg op hoog niveau geleverd. Zorg die op weinig andere plekken in Nederland geboden wordt. Onze zorgprofessionals hebben dus veel kennis van deze bekkenbodem-aandoeningen en behandelingen.

Meerdere specialisten

Soms is het nodig dat meerdere specialisten u onderzoeken of behandelen. Om het ziekenhuisbezoek voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken, ziet u die specialisten dan tijdens 1 spreekuur. Een paar voorbeelden:

  • Incontinentiepoli voor ingewikkelde vormen van incontinentie (uroloog, gynaecoloog, verpleegkundig specialist, bekkenfysiotherapeut).
  • PCOS-poli voor menstruaties die uitblijven bij vaak jonge vrouwen (internist-endocrinoloog en diëtist).

Praktische informatie

Gaat u binnenkort bevallen in het Martini Ziekenhuis? Volg ons Instagramaccount verloskunde_martinizh. Via IGTV kun je livestreams terugkijken met informatie over de bevalling en borstvoeding. Ook kun je een digitale rondleiding volgen over de verloskamers.

Voorlichtingsavonden voor aanstaande ouders vinden 4 keer per jaar plaats. De avonden beginnen om 19.30 en opgeven kan tijdens kantooruren via telefoonnummer: (050) 524 6430. Via de secretaresse hoort u waar u zich kunt melden op de avond zelf. Op deze avond is een rondleiding op de verloskamers niet mogelijk.

Data 2023:

  • Maandag 11 december

Data 2024

  • 11 maart
  • 10 juni
  • 16 september
  • 16 december

Ervaringen van een patiënt

Danielle Huizing

'Het voelde heel veilig en vertrouwd.'

Daniëlle Huiting

‘Lees je goed in, maar heb niet teveel verwachtingen van je bevalling. Het kan altijd anders lopen.’ Zo luidt het advies van Daniëlle Huiting na haar drie bevallingen. Op 5 januari kwam haar zoontje Jonathan ter wereld. Een turbulente bevalling, waarbij ze gelukkig omringd werd door goede en vertrouwde zorg.

Lees het hele verhaal
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

28-09-2023

Martini Ziekenhuis beloond voor goede fertiliteitszorg, persoonlijke benadering springt er uit

De afdeling Gynaecologie en Verloskunde van het Martini Ziekenhuis heeft de Freya Pluim ontvangen. De Pluim is een erkenning voor klinieken met goede fertiliteitszorg en wordt om het jaar toegekend door Freya, de patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek. Onder andere de persoonlijke benadering van de afdeling wordt bijzonder gewaardeerd. De gespecialiseerde fertiliteitszorg is een mooi voorbeeld van topklinische zorg in het Martini Ziekenhuis.
Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.