Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Marga Berghuis Te Velde
  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde

Moet uw kind voor onderzoek of een behandeling naar het ziekenhuis? Dan maakt u een afspraak bij het specialisme Kindergeneeskunde. Onze kinderartsen bieden complete medische zorg voor kinderen tot 18 jaar. Van onderzoek en behandeling van lichamelijke klachten tot stoornissen in de groei, ontwikkeling of het gedrag. En ook op de Spoedeisende Hulp, in het Brandwondencentrum en op de speciale verpleegafdeling voor kinderen vindt u onze kinderartsen.

Kindergeneeskunde in het Martini Ziekenhuis

In het Martini Ziekenhuis vinden wij het belangrijk dat ieder kind een ‘eigen’ kinderarts heeft. Een vertrouwd gezicht voor uw kind en voor u als ouder. Als ouder mag u dag en nacht bij uw kind zijn. In het Martini Ziekenhuis zijn we in een aantal behandelingen bijzonder gespecialiseerd. Hiervoor komen uit heel Noord-Nederland jonge patiënten naar onze afdeling:

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Uw kind met het syndroom van Down kan extra zorg nodig hebben. Het Martini Ziekenhuis heeft veel ervaring met het Downsyndroom. Op ons speciale Downspreekuur voor kinderen krijgt u uitleg over de lichamelijke, sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkeling van uw kind met het syndroom van Down.

Meer informatie over 'Kind met downsyndroom'

Bij uw kind is er mogelijk sprake van een voedselallergie. Een voedselprovocatietest is een betrouwbare manier om vast te stellen of dit ook echt zo is. Tijdens zo’n test krijgt uw kind in 7 of 8 stappen de voeding waar het mogelijk allergisch voor is. Tussen ieder stap zit een half uur tijd. De eerste stap is heel klein, bijvoorbeeld een kruimel pinda of een druppel melk. De laatste stap is een normale portie van het voedingsmiddel.

Meer informatie over 'Provocatietest bij voedselallergie '

De verpleegafdeling Neonatologie is speciaal voor te vroeg geboren en/of zieke baby’s. Op de High Care kamer staan couveuses en warmtetafels voor baby’s die extra zorg en bewaking nodig hebben. Wordt uw baby overgeplaatst vanuit het UMCG? Dan wordt het meestal opgenomen op de High Care. Als ouders kunt u dan niet bij uw baby blijven slapen, maar mag u overdag aanwezig zijn. Baby’s die extra zorg en bewaking niet (meer) nodig hebben, gaan naar de Neosuites. Een Neosuite is een ruimte met eigen sanitair. Daar kunt u samen met uw baby verblijven.

Meer informatie over 'Verpleging van pasgeborenen'

Er komen allerlei aanvallen bij kinderen voor. Dat kunnen epileptische aanvallen zijn, maar ook bijvoorbeeld aanvallen van migraine, flauwvallen of wegrakingen door hartritmestoornissen. Het is belangrijk om te weten waar het precies om gaat en of het wel of niet epileptische aanvallen zijn. Dat bepaalt namelijk de herhalingskans en welke behandeling mogelijk is. De Aanvalspoli voor Kinderen heeft de expertise om bij kinderen met aanvallen snel en adequaat een diagnose te stellen.

Meer informatie over 'Aanvallen bij kinderen'

Het adoptiespreekuur is een screening van de gezondheidstoestand van kinderen die geadopteerd zijn uit het buitenland (binnen zes weken na adoptie) door de kinderarts. Tijdens het bezoek neemt de kinderarts met u door hoe het met uw kind gaat en wat de eventuele problemen zijn. Ook doet de kinderarts lichamelijk onderzoek.

Meer informatie over 'Adoptiespreekuur'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

05-02-2024

Aanvalspoli voor kinderen viert 10-jarig jubileum

Bij kinderen is epilepsie moeilijk vast te stellen. Sinds de komst van de Aanvalspoli voor kinderen, in het Martini Ziekenhuis, lukt dat veel beter. Nu de poli 10 jaar bestaat is het een goed moment om even stil te staan bij de mooie resultaten die zijn behaald.
Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.