Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Oogheelkunde

Oogheelkunde

Het specialisme Oogheelkunde van het Martini Ziekenhuis onderzoekt en behandelt alle soorten problemen in en om het oog. Zo kunt u bij ons terecht voor de behandeling van staar, een te hoge oogdruk (glaucoom) of hoornvliesproblemen. Ook behandelen onze oogartsen klachten aan de oogleden, de oogkas en de traanwegen.

Oogheelkunde in het Martini Ziekenhuis

Op het gebied van staaroperaties en maculadegeneratie (slijtage van het netvlies) zijn wij echte specialisten. Ook kunt u bij ons terecht voor een speciale laserbehandeling als u oogklachten heeft door diabetes. Naast deskundige oogartsen bestaat het team Oogheelkunde uit verschillende specialisten. Van orthoptisten tot contactlensspecialisten. En als dat nodig is, werken wij nauw samen met andere specialismen in het ziekenhuis.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

U heeft oogklachten die verder onderzocht moeten worden. Samen met uw oogarts heeft u besloten om een oogscan te laten maken. Dit noemen we ook wel een OCT (Optical Coherence Tomography). Met deze scan is de binnenkant van het oog, de oogzenuw en het netvlies met de macula heel duidelijk te zien. Het onderzoek is pijnloos. De oogarts bespreekt daarna de behandelmogelijkheden met u.

Meer informatie over 'Oogscan (OCT)'

Onderzoek waarbij er foto’s worden gemaakt met speciaal flitslicht. Hiervoor krijgt u contrastvloeistof in uw ogen gedruppeld. Het onderzoek duurt zo'n 45 minuten. Het is belangrijk om vervoer naar huis te regelen.

Meer informatie over 'Netvlies foto’s'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.