Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Topklinisch ziekenhuis

Topklinisch ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis. Maar wat betekent dat? In een topklinisch ziekenhuis kunt u niet alleen terecht voor vaak voorkomende klachten en basiszorg. Er worden ook onderzoeken en behandelingen gedaan voor ziekten of aandoeningen die minder vaak voorkomen. Of die wat ingewikkelder (complex) zijn om te behandelen.

Topklinische, academische en algemene ziekenhuizen

Van de bijna 100 ziekenhuizen in Nederland zijn er 8 academische ziekenhuizen. Ook wel universitair medisch centrum (UMC) genoemd. UMC’s zijn verbonden aan universiteiten en leiden ook de artsen van de toekomst op. Daarnaast zijn er de kleinere, algemene streekziekenhuizen. Onmisbaar voor de basiszorg of routinebehandelingen in de regio. Van hartklachten onderzoeken tot buisjes zetten in kinderoren.

Daartussen zitten de topklinische ziekenhuizen, zoals het Martini Ziekenhuis. Naast de basiszorg zijn zij ook gespecialiseerd in een aantal zorggebieden en een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. De 27 topklinische ziekenhuizen in Nederland werken samen aan steeds betere zorg via de vereniging STZ. De STZ controleert streng op de kwaliteit. 

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Topklinische zorggebieden in het Martini Ziekenhuis

Topklinische zorg is dus vaak unieke zorg op hoog niveau door een team dat extra veel kennis heeft van de behandeling. Patiënten komen vaak ook van buiten de regio hiervoor naar ons ziekenhuis. Om die zorg altijd op topniveau te houden, en hierin voorop te blijven lopen, doen wij veel wetenschappelijk onderzoek.

Voor het opleiden van zorgprofessionals hebben we een goed georganiseerd leerhuis, de Martini Academie. Daar bieden we onder meer medisch en verpleegkundig specialistische vervolgopleidingen, in samenwerking met het UMCG en de hogescholen in Noord-Nederland. Onderdeel van de Martini Academie is het Wetenschappelijk Instituut, dat onderzoekers ondersteunt bij het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek in ons ziekenhuis.

Voor een aantal behandelingen zijn we met ons topklinische profiel de beste in Noord-Nederland. Dit zijn de zorggebieden waarvoor we zijn erkend met een topklinische status en dus op hoog niveau unieke zorg bieden:

Belangrijk onderdeel in deze zorg is de patiënten participatie. Dit houdt in dat we onze patiënten als partner in de zorg beschouwen en dat de zorg en zorgpaden in nauwe samenwerking en afstemming met de patiënten tot stand komen.

Expertisegebieden 

Naast onze excellente medisch-specialistische basiszorg, zijn er expertisegebieden waarin we uitblinken. Dit zijn:

Uit heel (Noord-)Nederland komen mensen hiervoor naar het Martini Ziekenhuis. Niet alleen vanwege de persoonlijke aandacht, maar vooral omdat we op het gebied van technologie, kennis en opleiding voorop lopen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.