Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Topklinisch ziekenhuis

Topklinisch ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. In een topklinisch ziekenhuis kunt u terecht voor vaak voorkomende klachten en behandelingen, maar ook voor behandelingen van ziekten of aandoeningen die minder vaak voorkomen, of die ingewikkelder (meer complex) zijn om te behandelen. Door innovatie en onderzoek zijn we steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wist u dat het Martini Ziekenhuis het grootste niet-academische opleidingsziekenhuis in Noord-Nederland is?

Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen
Samen met de 26 andere topklinische ziekenhuizen in Nederland is het Martini Ziekenhuis aangesloten bij de vereniging Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ). De STZ is een platform voor overleg en biedt de aangesloten ziekenhuizen ondersteuning, vooral op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en opleidingen. Alle leden van de STZ moeten voldoen aan strenge eisen. Deze criteria worden in ieder geval iedere vijf jaar gecontroleerd.Santeon

Ook is het Martini Ziekenhuis aangesloten bij Santeon. Binnen Santeon werken zeven topklinische ziekenhuizen in Nederland met elkaar samen met als doel de zorg te verbeteren door continue vernieuwing.


Innovatie, onderzoek, opleiden
Voor het opleiden van zorgprofessionals hebben we een goed georganiseerd leerhuis, de Martini Academie. Daar bieden we onder meer medisch en verpleegkundig specialistische vervolgopleidingen, in samenwerking met het UMCG, de RuG en de hogescholen in Noord-Nederland. Onderdeel van de Martini Academie is het Wetenschappelijk Instituut, dat onderzoekers ondersteunt bij het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek in ons ziekenhuis.

Topklinische zorggebieden in het Martini Ziekenhuis
Voor een aantal zorggebieden of behandelingen zijn we met ons topklinisch profiel de beste in Noord-Nederland. Onderstaande specialismen zijn erkend met een (of meerdere) topklinische status door de STZ en bieden behandelingen op hoog niveau:

Ervaring van een patiënt

Eén steekvlam, drie jaar revalideren

Geert de Vries

We schrijven 30 maart 2020. De 60-jarige Geert de Vries uit het Friese Kollumerzwaag wil nog even een bultje hooi op zijn land verbranden. Om het vuurtje op te stoken, gooit hij een flinke scheut benzine over de kleine vlammen. Het gevolg: een enorme steekvlam en binnen twee tellen staat Geert in lichterlaaie. Kort daarop wordt hij met gillende sirenes naar het Brandwondencentrum Groningen gebracht. ‘Dit is niet best’, beseft de Fries meteen.

Lees het hele verhaal

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.