Aan het laden
  1. Home
  2. Topklinisch ziekenhuis

Topklinisch ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis. Maar wat betekent dat? In een topklinisch ziekenhuis kunt u niet alleen terecht voor vaak voorkomende klachten en basiszorg. Er worden ook onderzoeken en behandelingen gedaan voor ziekten of aandoeningen die minder vaak voorkomen. Of die wat ingewikkelder (complex) zijn om te behandelen.

Topklinische, academische en algemene ziekenhuizen

Van de bijna 100 ziekenhuizen in Nederland zijn er 8 academische ziekenhuizen. Ook wel universitair medisch centrum (UMC) genoemd. UMC’s zijn verbonden aan universiteiten en leiden ook de artsen van de toekomst op. Daarnaast zijn er de kleinere, algemene streekziekenhuizen. Onmisbaar voor de basiszorg of routinebehandelingen in de regio. Van hartklachten onderzoeken tot buisjes zetten in kinderoren.

Daartussen zitten de topklinische ziekenhuizen. Naast de basiszorg zijn zij ook gespecialiseerd in een aantal zorggebieden. En zijn zij een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. De 28 topklinische ziekenhuizen in Nederland werken samen aan steeds betere zorg via de vereniging STZ. De STZ controleert streng op de kwaliteit.

Topklinische zorggebieden in het Martini Ziekenhuis

Topklinische zorg is dus vaak unieke zorg op hoog niveau door een team dat extra veel kennis heeft van de behandeling. Patiënten komen vaak ook van buiten de regio hiervoor naar ons ziekenhuis. Om die zorg altijd op topniveau te houden, en hierin voorop te blijven lopen, doen wij veel wetenschappelijk onderzoek.

De topklinische zorggebieden in het Martini Ziekenhuis zijn:

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.