Interventieradiologie
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 5345
E-mail:
interventie@mzh.nl
Stuur een beveiligde e-mail (via Zivver)
Routenummer: 1.4

Interventieradiologie
Het specialisme Interventieradiologie onderzoekt en behandelt met een slangetje via een klein gaatje door de huid. Met röntgen of een echo kan de arts daarbij zien wat er aan de hand is. En als het nodig is behandelen. Zo is een operatie niet nodig. De vaatchirurg of interventieradioloog onderzoekt bijvoorbeeld uw bloedvaten. Ook dotteren, een vleesboom verwijderen, een PICC-lijn plaatsen of hartkatheterisatie doen is mogelijk.
Interventieradiologie in het Martini Ziekenhuis
Interventieradiologie is een snel ontwikkelend specialisme binnen het Martini Ziekenhuis. Met de nieuwe behandeltechnieken hoeft u vaak maar kort in het ziekenhuis te blijven. Ook is de kans op complicaties kleiner en is narcose minder vaak nodig. De specialisten op onze afdeling werken nauw samen met andere specialismen. Zo kunt u als patiënt altijd rekenen op de best mogelijke zorg.
Praktische informatie Voor u
Behandelaars (4)
Bekijk alle behandelaars van dit specialismeMeest gezochte Behandelingen en onderzoeken
Het afsluiten van bloedvaten in de baarmoeder om vleesbomen te laten verdwijnen. De baarmoeder blijft bij deze behandeling behouden. U wordt voor deze behandeling ten minste 1 nacht in het ziekenhuis opgenomen.
Het behandelen van een cyste met 96% alcohol, waardoor de cystebladen tegen elkaar komen te liggen, waardoor de cyste verdwijnt. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. U mag na afloop niet zelf naar huis rijden. Regel daarom vooraf vervoer naar huis.
Behandeling waarbij we met een ballon een vernauwing of afsluiting in uw bloedvat opheffen. Bij het plaatsen van een stent plaatsen we een slangetje met hieraan een stent (een soort metalen gaaswerkje) in de vernauwde ader. De stent houdt het bloedvat open.
Het plaatsen van een drain om gal af te voeren uit de lever. U wordt verdoofd (een roesje) waardoor u geen pijn heeft. De behandeling duurt ongeveer 1 uur. De radioloog maakt een verslag van het verloop van de behandeling en stuurt dit naar uw behandelend arts.
Via de huid wordt met behulp van echografie en röntgenstralen een afvoerslangetje geplaatst in het urineopvangsysteem van de nier.