Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Psychiatrie

Psychiatrie

Bij het specialisme Psychiatrie vindt u als patiënt van het Martini Ziekenhuis psychische hulp. Bijvoorbeeld als u naast uw ziekte last heeft van angsten, een depressie of een stemmingsstoornis. Sommige ziekten kunnen zelf psychische klachten geven. Zoals somberheid bij parkinson. Of er kan plotseling verwardheid ontstaan (delier) bij een opname in het ziekenhuis.

Bij het specialisme Psychiatrie vindt u als patiënt van het Martini Ziekenhuis psychische hulp. Bijvoorbeeld als u naast uw ziekte last heeft van angsten, een depressie of een stemmingsstoornis. Sommige ziekten kunnen zelf psychische klachten geven. Zoals somberheid bij parkinson. Of er kan plotseling verwardheid ontstaan (delier) bij een opname in het ziekenhuis.

Psychiatrie in het Martini Ziekenhuis

Onze psychiaters en psychiatrisch verpleegkundigen vindt u op alle afdelingen van het ziekenhuis. Ze zijn daarnaast ervaren in de psychiatrische zorg op afdelingen als de Intensive Care en het Brandwondencentrum.  

Na ontslag bestaat de mogelijkheid om de behandeling poliklinisch voort te zetten. Ook als u nog niet in het Martini Ziekenhuis bekend bent, kunt u op verwijzing van de huisarts een afspraak maken.

In het Martini Ziekenhuis hebben we ook speciale aandacht voor psychische problemen tijdens de zwangerschap en rond de bevalling. Op de POP-polikliniek werken onze psychiaters nauw samen met verloskundigen en kinderartsen.

De behandeling

Het eerste gesprek is een zogenaamde intake. Het is mogelijk dat bij dit consult een coassistent of arts in opleiding tot medisch specialist of huisarts aanwezig is. Dit gebeurt alleen als u hier toestemming voor geeft. De behandelaar waarmee u de intake heeft gehad, zal na 1-2 gesprekken u een advies geven voor een behandeling. Dit behandelvoorstel wordt in het volgende gesprek met u besproken en worden afspraken gemaakt hoe de behandeling eruit zal zien.

Als er geen passende behandeling kan geboden kan worden op de polikliniek Psychiatrie, dan overleggen wij met u over eventuele verwijzing naar een andere hulpverlener of instelling. Bij de start en de beëindiging van de behandelingen zal, met uw toestemming, een brief naar uw verwijzer en/of huisarts worden gestuurd met een korte samenvatting van de uitkomst van de intake of de behandeling.

Afspraak via video

De afdeling Psychiatrie biedt videoconsulten aan. Zorg op afstand noemen we dat. Dit scheelt u veel tijd en in veel gevallen reiskosten. Tegelijkertijd mag u van ons de zorg verwachten die u van ons gewend bent. 

Praktische informatie

In de meeste gevallen wordt de behandeling niet direct vergoedt door uw zorgverzekeraar. U ontvangt de nota op uw huisadres na het afronden van de behandeling bij de afdeling Psychiatrie van het Martini Ziekenhuis of een andere behandelaar.

U kunt deze nota zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw polis krijgt u de rekening (gedeeltelijk) vergoed. Neem bij twijfel over uw polis, polisvoorwaarden en vergoedingen altijd contact op met uw zorgverzekeraar.

Kijk voor meer informatie ook op de pagina Kosten en vergoedingen

Open over kwaliteit

Delier

Expertise op het gebied van verwardheid tijdens opname.

Extra steun bij IC of BWC opname

Begeleiding bij psychiatrische klachten op afdelingen, zoals Intensive Care en Brandwondencentrum.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.