Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Oncologische chirurgie

Oncologische chirurgie

Met oncologische chirurgie wordt bedoelt het opereren van kwaadaardige tumoren. Er is veel overlap met het Borstcentrum en de longchirurgie. De oncologische chirurgen opereren ook voor huidkanker en darmkanker. Het doel van de oncologische chirurgie is de patiënt zo snel en zo goed als mogelijk te behandelen.

Vaak bestaat de behandeling uit meerdere onderdelen. Om die reden zijn er veel mensen betrokken in het team. Alle patiënten worden voor en na de behandeling besproken in een multidisciplinair team. Iedere patiënt heeft een casemanager als vast aanspreekpunt tijdens de behandeling. Er is aandacht voor zowel de medische als de psychosociale aspecten van de behandeling, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Daarnaast is leefstijl erg belangrijk in het kader van enerzijds preventie, anderzijds optimaliseren van de behandeling. Hier hoort ook steun bij het stoppen met roken bij en voedingsadvies.

Zie ook de Gastro-intestinale chirurgie en proctologie

 

Borstcentrum

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.