Anesthesiologie (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 5451
E-mail:
polikliniek.anesthesiologie@mzh.nl
Stuur een beveiligde e-mail (via Zivver)
Routenummer: 0.1

Anesthesiologie
Het specialisme Anesthesiologie van het Martini Ziekenhuis bereidt patiënten voor op operaties of pijnlijke onderzoeken. Tijdens het preoperatief onderzoek bespreekt de anesthesioloog met u welk type verdoving voor u geschikt is. Wij zijn gespecialiseerd in anesthesie bij kinderen en pijnbehandeling.
Anesthesiologie in het Martini Ziekenhuis
Met pijnklachten bent u bij ons in goede handen. Wij onderzoeken en behandelen chronische, oncologische en acute pijn. Op onze Pijnpolikliniek werken de anesthesiologen samen met Neurologie, Neurochirurgie, Orthopedie, Revalidatiegeneeskunde en Medische Psychologie. Daarbij luisteren wij naar uw wensen. Juist door deze samenwerking en onderlinge afstemming kunnen wij met u een behandeltraject voor de verschillende oorzaken van uw pijn opstellen.
Praktische informatie Voor u
Bekijk de wachttijden van Anesthesiologie.
Behandelaars (9)
Bekijk alle behandelaars van dit specialismeMeest gezochte Behandelingen en onderzoeken
U wordt geopereerd of onderzocht in het Martini Ziekenhuis. Samen met de anesthesioloog heeft u gekozen voor een plaatselijke verdoving (regionale anesthesie). Een deel van uw lichaam wordt dan verdoofd. Bijvoorbeeld een arm of het onderlichaam. Voor de verdoving moet u (meestal) nuchter zijn.
Meer informatie over 'Plaatselijke verdoving'Bij een algehele anesthesie (narcose) bent u volledig in slaap. U krijgt medicatie via een infuus en/of luchtwegen. U wordt weer wakker op de uitslaapkamer (Recovery). Ook is er nacontrole en pijnbestrijding.
Meer informatie over 'Algehele anesthesie (narcose)'Voor de diagnose en behandeling van pijn kunt u terecht bij het spreekuur van de Pijnpolikliniek. Bereid uw bezoek aan de pijnspecialist goed voor. Uiteindelijk beslist u zelf, in overleg met uw specialist, over uw behandeling.
Pijn is een ingewikkeld onaangenaam verschijnsel, waarbij naast lichamelijke factoren ook psychische en sociale factoren in meer of mindere mate een rol kunnen spelen. Pijn is persoonlijk. De ene dag zult u meer last hebben dan de andere dag.
Meer informatie over 'Pijnbehandelingen'Bij sedatie krijgt u geneesmiddelen toegediend via een infuus. Dat wordt gedaan door de Sedatie Praktijk Specialist (SPS). Sedatie vermindert het bewustzijn en onderdrukt pijn. Het is belangrijk om u op de sedatie voor te bereiden. Zo moet u nuchter zijn en geen sieraden of make-up dragen. Ook is het verstandig om alvast vervoer naar huis te regelen.
Bijbehorende specialismen
Downloads en andere pagina's

Ontwikkelingen in ons vakgebied
