Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Medische Microbiologie en Infectiepreventie

Medische Microbiologie en Infectiepreventie

Binnen het Martini Ziekenhuis heeft Certe een laboratorium voor Medische Microbiologie. Dit laboratorium onderzoekt oorzaken van infecties en infectieziekten. Door bijvoorbeeld urine en ontlasting te onderzoeken. Dit om de oorzaak van uw ziekte vast te stellen. Zo helpt Certe uw behandelend arts de meest effectieve behandeling te starten.

Medische Microbiologie en Infectiepreventie in het Martini Ziekenhuis

Het laboratorium van Certe voert onderzoeken uit in opdracht van uw behandelend arts. Certe rapporteert uitslagen rechtstreeks aan deze arts. U kunt er vanuit gaan dat de diensten van Certe van een hoog kwaliteitsniveau zijn. Certe voldoet aan de normen die gesteld worden in de zogenoemde ISO15189-norm.

  • Het Certe-team van artsen-microbioloog is ook belangrijk bij het voorkomen van infecties in het ziekenhuis. Zij maken beleid voor het ziekenhuis en stellen procedures en richtlijnen op voor preventie, diagnostiek en behandeling van infectieziekten.
  • Certe geeft ook voorlichting en onderwijs in het ziekenhuis.

Uw huisarts of behandelend arts verwijst u voor onderzoek. U hoeft in de meeste gevallen geen afspraak te maken om lichaamsmateriaal in te leveren. U meldt zich hiervoor bij de balie van het Bloedafnamelaboratorium. Een medewerker van Certe helpt u dan graag.

Praktische informatie Voor u

Bloedafnamelaboratorium Certe
Op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur. De wachtruimte is in het Martini Paviljoen (naast de receptie in de centrale hal).
Tel.: 088 2371000
E-mail: info@certe.nl
Routenummer: 0.1

  

Alle poliklinieken en afdelingen

Bijbehorende specialismen

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

19-03-2021

Hoog risico patiënten eerder gevaccineerd

Het Martini Ziekenhuis nodigt nog deze maand hoog risico patiënten uit voor een coronavaccinatie. Dit doen we in opdracht van het ministerie van VWS en de RIVM. Het gaat om vier groepen patiënten van wie het afweersysteem niet goed werkt. Zij lopen meer risico op een ernstig ziekteverloop als ze corona krijgen. De patiënten die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen volgende week een brief van ons, met daarin alle instructies. Tot die tijd willen we patiënten vragen niet naar het ziekenhuis te bellen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.