Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT)

Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT)

In het Centrum Bijzondere Tandheelkunde kunt u terecht voor een complex probleem met uw gebit. Ook kunt u bij ons terecht als u vanwege lichamelijke/verstandelijke beperkingen of angst niet meer bij de eigen huistandarts behandeld kunt worden. Voor behandeling op ons centrum is een verwijzing nodig van een huisarts, tandarts of medisch specialist.

Centrum Bijzondere Tandheelkunde in het Martini Ziekenhuis

Ons team, van tandartsen, tandartsassistenten, mondhygiënisten en een tandprotheticus, heeft specifieke kennis en ervaring op het gebied van complexe tandheelkunde of voor wie het moeilijk is om naar een huistandartspraktijk te gaan.

We zien technisch moeilijke problemen waarvoor extra deskundigheid nodig is, maar ook mensen die extreem angstig zijn bij de tandheelkundige behandeling, kokhalsproblemen hebben of door een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een aangepaste behandeling nodig hebben.

De behandelaars van het CBT werken nauw samen met de afdeling Mond-, Kaak-, Aangezichtschirurgie (MKA), Medische Psychologie, orthodontie en andere specialisten. Ook als u al een tijd niet meer naar een tandarts bent geweest, vragen we wel van u om een eigen tandarts te hebben (of er een te zoeken). Meestal gaat het namelijk om een deelbehandeling op ons centrum en blijft u ingeschreven bij een eigen tandarts.

We werken met de nieuwste technieken bij bijvoorbeeld de behandeling van tanderosie, glazuurafwijkingen en de verwijdering van gebroken schroeven uit implantaten of wortelkanaalbehandelingen. Ook voor tandtransplantaten, gebitsherstel en problemen met gebitsprotheses bent u bij ons in goede handen. Samen met u bekijken we wat voor u de beste behandeling is.

Praktische informatie Voor u

Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 6986
E-mail: cbt@mzh.nl
Stuur een beveiligde e-mail (via Zivver)
Routenummer: 0.9

U hoeft zelf niet te bellen. 
Zodra wij de verwijsbrief ontvangen, nemen wij contact met u op voor een afspraak. 

Heeft u pijnklachten of met spoed een tandarts nodig?
Neem eerst contact op met uw eigen tandarts.

Is er een wachtlijst voor de behandeling?
Dan vertellen wij u dat via een brief.

Alle poliklinieken en afdelingen
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

02-12-2019

Slaapcentrum krijgt maximaal aantal sterren

De specialisten van het Slaapcentrum in het Martini Ziekenhuis ontvingen het maximale aantal van 5 sterren bij een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd door de Nederlandse Apneuvereniging.

Open over kwaliteit

Samenwerking met andere medisch specialisten

Wij werken nauw samen met de kaakchirurgen van MKA, de afdeling Medische Psychologie en Orthodontie Martini.

Zo comfortabel mogelijk

Wij bieden aangepaste zorg voor mensen met angstproblematiek of lichamelijke/verstandelijke beperkingen. Wij beschikken onder andere over een tillift, rolstoelkantelaar en middelen voor...

Zeer deskundig en gespecialiseerd team

Ons team bestaat uit deskundige behandelaars met aanvullende opleidingen, zoals tandarts gehandicaptenzorg, tandarts-angstbegeleiding, psycholoog, tandarts-endodontologie, MRA-tandarts, tandarts en tandprotheticus voor complexe...

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.