Cardiologie (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 5800
E-mail:
polikliniekcardiologie@mzh.nl
Stuur een beveiligde e-mail (via Zivver)
Routenummer: 1.3

Cardiologie
Het specialisme Cardiologie onderzoekt en behandelt alle hartaandoeningen. Samen met de verpleegkundig specialisten, physician assistant en cardioconsulenten zorgen de cardiologen voor de beste hartzorg.
Cardiologie in het Martini Ziekenhuis
De cardiologie in het Martini Ziekenhuis is een door de STZ erkend topklinisch ritmecentrum. U kunt bij ons terecht voor excellente patiëntenzorg op het gebied van ritmestoornissen en pacemakers/ICD’s. Voor de behandeling van atriumfibrilleren hebben wij landelijk en internationaal een voortrekkersrol. Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten met atriumfibrilleren minder vaak geconfronteerd worden met gezondheidsschade, dankzij onze gespecialiseerde polikliniek Atriumfibrilleren.
Ook met andere hartaandoeningen kunt u bij ons terecht. Naast ritmestoornissen en pacemakers/ICD’s hebben onze cardiologen ieder speciale aandachtsgebieden, zoals:
- hartfalen
- hartinfarcten en aderverkalking
- preventie: voorkomen van hart- en vaatziekten
- vrouwenhart
- sportgeneeskunde
- echocardiografie, CT en MRI
- nucleaire cardiologie
HartNet Noord-Nederland
We willen graag dat hartpatiënten in Groningen en Drenthe op de beste hartzorg kunnen rekenen. Daarom werken we met huisartsen en andere cardiologen samen binnen Hartnet. Zo krijgt u hartzorg zo dicht mogelijk bij huis. Voor bijzondere behandelingen werken we samen met andere ziekenhuizen.
Praktische informatie Voor u
Bekijk de wachttijden van Cardiologie.
Behandelaars (15)
Bekijk alle behandelaars van dit specialismeMeest gezochte Behandelingen en onderzoeken
Samen met uw arts heeft u besloten om een echocardiografisch onderzoek (TTE) te laten doen. Met een TTE onderzoeken we hoe uw hart werkt en hoe de hartkleppen functioneren. Het is een pijnloos onderzoek waarvoor u naar de Cardiologie functieafdeling komt. Dit onderzoek duurt ongeveer 20-30 minuten.
Meer informatie over 'Echocardiografisch onderzoek (TTE)'Met dit onderzoek wordt gekeken of u vernauwingen heeft in de kransslagaders om het hart. Ook de hartkleppen en de hartfunctie worden onderzocht. Dit gebeurt met contrastvloeistof via een dun slangetje in een ader. Daarvoor maken we een klein sneetje in uw lies of pols.
Meer informatie over 'Hartkatheterisatie (CAG)'Om te zien hoe uw hart reageert op inspanning heeft u met uw arts gekozen voor een ergometrie of fietstest. Tijdens dit onderzoek wordt een hartfilmpje gemaakt terwijl u op een hometrainer fietst. Uw hartactiviteit en inspanning worden hierbij gemeten.
Meer informatie over 'Ergometrie (fietstest)'De meeste pacemakers gaan 6 tot 8 jaar mee. Daarna worden ze vervangen. U wordt dan opnieuw geopereerd. Meestal onder plaatselijke verdoving. De elektrodedraden gaan veel langer mee dan de pacemaker zelf. De vervanging van de elektrodedraden is een kleine ingreep onder plaatselijke verdoving. In beide gevallen blijft u 1 tot 2 dagen in het ziekenhuis.
Meer informatie over 'Pacemaker of draden vervangen'Meer informatie over 'Atriumfibrilleren'
Bijbehorende specialismen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

Succesvolle pilot met slimme pleister die in een vroeg stadium hartritmestoornissen opspoort
Open over kwaliteit
Ritmecentrum: topklinisch zorggebied
Ons Ritmecentrum biedt unieke zorg op hoog niveau door een team dat extra veel kennis heeft van de behandeling. Om hierin voorop te blijven lopen, doen wij veel wetenschappelijk onderzoek.
Martini Ziekenhuis investeert in innovatieve diagnostiek voor hartpatiënten
Dit mini cyclotron wordt het eerste in Europa waarin op deze kleine schaal radioactieve stoffen voor hartscans worden gemaakt.