Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Chirurgie

Chirurgie

De afdeling chirurgie is een breed vakgebied met meerdere subspecialisaties waarbinnen veel uiteenlopende ziektebeelden worden behandeld. U kunt in ons topklinische (STZ) ziekenhuis terecht voor vele behandelingen, van kleine chirurgische ingrepen tot hoog complexe zorg. De afdeling chirurgie is nauw betrokken bij de opleiding van ondersteunend personeel, artsen en medisch specialisten.

Chirurgie in het Martini Ziekenhuis

Onze chirurgen hebben veel ervaring binnen de algemene chirurgie en op hun specifieke deelgebieden. De chirurgen in het Martini ziekenhuis werken daarom ook door het hele ziekenhuis van de polikliniek, gipskamer, afdeling, scopiecentrum, operatiekamers en ons Brandwondencentrum. Daarnaast is het chirurgische team voortdurend op zoek naar vernieuwing en verbetering van behandelingen. Wij werken voor de behandelingen vaak nauw samen met collega specialismen om voor u een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Verder werkt de afdeling chirurgie mee aan (inter)nationaal wetenschappelijk onderzoek.

Omdat het Martini ziekenhuis een opleidingsziekenhuis is zijn er behalve medisch specialisten ook chirurgen in opleiding en coassistenten (medisch studenten in opleiding tot arts) betrokken bij het stellen van uw diagnose en de behandeling. Zij doen dit onder de verantwoordelijkheid van de chirurg en voeren steeds overleg met hen.

Deelspecialismen

Behandellocaties

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Samen met uw arts maakt u een afspraak voor een duplex vaatonderzoek van de aderen in de benen. Tijdens dit vaatonderzoek brengen we de aderen in de benen in beeld en registreren de doorstroming van het bloed. Dit doen we met twee technieken: Doppler en echografie.

Meer informatie over 'Duplex vaatonderzoek van de aderen in de benen'

Vanaf het moment dat bij u de verdenking op borstkanker of een aandoening van de borst(en) bestaat, doorloopt u een traject. Dit heet een zorgpad. Uw huisarts of specialist verwijst u naar het Academisch Borstcentrum Groningen. Wij streven ernaar dat u binnen enkele werkdagen bij ons terecht kunt voor een afspraak en onderzoek. 

Meer informatie over 'Borstkanker (zorgpad)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Downloads en andere pagina's

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

27-11-2023

Goede resultaten, minder pijn en sneller herstel na operatie aan grote buikwandbreuk met behulp van operatierobot

Het Martini Ziekenhuis loopt voorop met een nieuwe techniek waarbij grote buikwandbreuken, zoals een navelbreuk of een littekenbreuk, met behulp van een operatierobot geopereerd worden. Met de operatierobot kunnen chirurgen zeer nauwkeurig opereren via drie zeer kleine openingen. De werkwijze met de operatierobot is hiermee een verbetering ten opzichte van de klassieke open operatie waarbij een grote snede gemaakt moet worden. Niet alleen zijn de resultaten van de ingreep goed, na afloop herstellen patiënten sneller en hebben zij minder pijn. Het Martini Ziekenhuis is het enige ziekenhuis in Noord-Nederland die grote buikwandbreuken met behulp van een operatierobot herstelt.
Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.