Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Vaatchirurgie

Vaatchirurgie

De vaatchirurgie houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van afwijkingen in de bloedvaten (aders en slagaders). Vaatziekten zijn vaak een gevolg van meerdere gezondheidsproblemen (waaronder hoge bloeddruk, overgewicht, suikerziekte en roken). De vaatchirurgen van het Martini Ziekenhuis opereren op het operatiecomplex en op de interventiekamer.

Bij deze ingrepen aan de bloedvaten kunt u denken aan de behandeling van vernauwingen, afsluitingen of verwijdingen van bloedvaten. De behandeling bestaat soms uit medicijnen en looptraining, een dotterbehandeling of stent plaatsing (endovasculair) of een operatie (bypass of kunstvat). De vaatchirurgie in het Martini Ziekenhuis is onder andere gespecialiseerd in:

 

 

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Een operatie waarbij de chirurg de vernauwing in de halsslagader verwijdert om een (nieuwe) TIA of beroerte te voorkomen. Deze ingreep duurt 2 tot 2,5 uur. U wordt 3 dagen opgenomen op de verpleegafdeling Chirurgie.

Meer informatie over 'Schoonmaken van de halsslagader '

Een shunt is een inwendige, blijvende verbinding tussen een slagader en een ader in uw arm speciaal bedoeld voor dialyse. De shunt kan maar op een beperkt aantal plaatsen in de arm worden aangebracht. Dat doen we bij voorkeur in de arm die u het minst gebruikt.

Meer informatie over 'Shunt'

Een diabetische voet is een combinatie van voetafwijkingen als gevolg van Diabetes Mellitus. Behandeling hiervan vindt plaats door een multidisciplinair team op de polikliniek Chirurgie.

Meer informatie over 'Diabetische voet'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Bijbehorende specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.