Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Gynaecologie en Verloskunde
  4. Martini Geboorte Groep

Martini Geboorte Groep

We gaan niet voor gewoon goede zorg. We willen steeds de béste zorg voor zwangere vrouwen en hun kindjes. Voor en na de geboorte. Om alles rond de zwangerschap zo soepel mogelijk te laten verlopen werken we samen met verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties in de regio. Samen zijn we als Martini Geboorte Groep ijzersterk in de zorg voor nieuw leven.

Van het eerste intakegesprek bij de verloskundige, tot de laatste dag kraamzorg thuis. We zorgen ervoor dat alle zorg goed op elkaar aansluit. Binnen de Martini Geboorte Groep kennen we elkaar goed en zijn we op elkaar ingespeeld. Daardoor kunnen we snel handelen bij problemen. Maar soms kan een telefoontje er juist ook voor zorgen dat u niet naar het ziekenhuis hoeft te komen. Bijvoorbeeld doordat de verloskundige kan overleggen met de gynaecoloog. Samen maken we van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd een zo mooi mogelijke ervaring.

Oog voor eigen wensen

Daarbij starten we altijd bij jullie eigen wensen. Een thuisbevalling of liever poliklinisch? Alles komt in het geboorteplan. Dat kent niet alleen de verloskundige, maar is ook bekend in het ziekenhuis. Net als alle medische gegevens uit de zwangerschap. Want het kan natuurlijk altijd anders lopen dan gepland. Bijvoorbeeld door uw eigen gezondheid. Of voor de gezondheid van jullie baby. Dan kijken we samen met jullie wat de mogelijkheden zijn.

Maar er zijn meer dingen waar je bij ons op kunt vertrouwen:

Intakegesprek en echo

Zo rond week 8 tot 10 van de zwangerschap is er een intakegesprek met de verloskundige. Ook als u al onder controle bent in het Martini Ziekenhuis. Bij het intakegesprek wordt ook een eerste echo gemaakt.

Zorg precies op maat

Tijdens het gesprek bespreken jullie de vragenlijst. Zo weten we alles over uw gezondheid. En weten we waar we rekening mee moeten houden. De verloskundige bespreekt dit met de gynaecoloog. Zo staat iedereen klaar voor zorg die precies bij jullie past.

Overzicht controles en onderzoeken

Het is handig om alle controles en onderzoeken op een rijtje te hebben. Daarom krijgen jullie een kaart mee met informatie hierover. Deze serie van controleafspraken en tests noemen we een zorgpad.

Duidelijke voorlichting

Duidelijkheid vinden wij belangrijk. Zo geven we jullie niet alleen een overzicht van de afspraken, maar organiseren we ook bijeenkomsten. Over borstvoeding bijvoorbeeld, of een algemene avond voor aanstaande ouders.

Dezelfde dag een afspraak

Is er iets aan de hand met uw gezondheid of met die van de baby? Dan kunnen jullie dezelfde dag nog terecht bij een van de deskundigen. Afspraken proberen we ook zoveel mogelijk te combineren. Dat scheelt weer een extra ritje.

Thuis bevallen

Als het kan, is thuis bevallen een prima optie. Bij een thuisbevalling zijn jullie in je eigen vertrouwde omgeving. Dat kan helpen. We horen graag of jullie speciale wensen hierbij hebben.

In het ziekenhuis bevallen

Is een bevalling in het ziekenhuis jullie wens? Of moet het om medische redenen? Dan zorgen we dat jullie je zoveel mogelijk op jullie gemak voelen. De huiselijke verloskamers maken een poliklinische bevalling zo prettig mogelijk.

Spoedzorg dichtbij

Al er snel gehandeld moet worden kan dat. In het Martini Ziekenhuis is dag en nacht een verloskundige professional aanwezig. Ook hebben we alles en iedereen altijd paraat om pijnstilling zoals een ruggenprik te kunnen geven.

Wie zijn de Martini Geboorte Groep

De Martini Geboorte Groep bestaat naast de gynaecologen van het Martini Ziekenhuis uit verloskundigenpraktijken Aine, Aveta, Fiere, La Vie, Ma Lune, Midden Groningen, ‘t Stroomdal, West, verloskundig huisarts Trompert, Kraamzorg Het Groene Kruis, Isis Kraamzorg, de Kraamvogel en Vita verloskundig echocentrum.

Volg ons via Instagram en Facebook

Zo vindt je meer informatie over de MGG en wij geven voorlichting over bevallen via onze Instagram en Facebookpagina

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.