Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
 1. Home
 2. Specialismen en expertisegebieden
 3. Chirurgie

Chirurgie

De chirurgen opereren op het Martini Operatiecentrum of het Brandwondencentrum.  Op de polikliniek Chirurgie komt u bij de chirurgen voor een diagnose, het bespreken van een behandelplan, een controle of de behandeling van een wond. We leiden arts-assistenten en coassistenten op. Zij werken altijd onder supervisie van een van de chirurgen.

Chirurgie in het Martini Ziekenhuis

Wij streven naar topzorg die voldoet aan landelijke kwaliteitsnormen. Alle chirurgen zijn gekwalificeerd als algemeen chirurg en daarnaast specialist op het gebied van één of meer aandachtsgebieden:

 • brandwonden
 • endocriene chirurgie
 • endoscopische chirurgie
 • gastro-intestinale chirurgie
 • hoofd-hals chirurgie
 • longchirurgie
 • mammapathologie
 • speciële oncologie
 • traumatologie
 • vaatchirurgie

Het Martini Borstcentrum en het Brandwondencentrum zijn onderdeel van de afdeling Chirurgie.

Vervolgafspraak via de polikliniek Traumatologie 

Op de polikliniek Traumatologie houden chirurgen en orthopeden spreekuur voor patiënten die eerder letsel hebben opgelopen, bijvoorbeeld na een ongeval of tijdens het sporten. Hier wordt het behandelplan besproken, controles gedaan, wonden behandeld en gips verwisseld of verwijderd.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Via een ‘open’ buikoperatie vervangt de chirurg het verwijde deel van de aorta door een kunststof bloedvat (broekprothese). U verblijft hiervoor 7 tot 10 dagen op de verpleegafdeling Chirurgie. 

Meer informatie over 'Broekprothese operatie'

Samen met uw arts maakt u een afspraak voor een duplex vaatonderzoek van de aderen in de benen. Tijdens dit vaatonderzoek brengen we de aderen in de benen in beeld en registreren de doorstroming van het bloed. Dit doen we met twee technieken: Doppler en echografie.

Meer informatie over 'Duplex vaatonderzoek van de aderen in de benen'

Gal is een vloeistof die belangrijk is voor het verteren van vetten. De galblaas slaat gal op in het lichaam. Bij klachten van galstenen of een ontsteking aan de galblaas kan verwijdering van de galblaas (cholecystectomie) nodig zijn.

Meer informatie over 'Galblaas verwijderen'

Vanaf het moment dat bij u de verdenking op borstkanker of een aandoening van de borst(en) bestaat, doorloopt u een intensief traject. Dit heet een zorgpad. Uw huisarts of specialist verwijst u naar het Borstcentrum. Wij streven ernaar dat u binnen 5 werkdagen bij ons terecht kunt voor een afspraak en onderzoek. 

Meer informatie over 'Borstkanker (zorgpad)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Bijbehorende specialismen

Downloads en andere pagina's

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.