Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Brandwondencentrum

Brandwondencentrum

Heeft u of uw kind ernstige brandwonden en is specialistische zorg nodig? Dan komt u via uw (huis)arts of met de ambulance naar het Brandwondencentrum Groningen in het Martini Ziekenhuis. Wij zijn dan ook 7 dagen per week, dag en nacht open.

Het Brandwondencentrum Groningen van het Martini Ziekenhuis bestaat al 40 jaar en is één van de 3 brandwondencentra in Nederland. Het behandelen van brandwonden vraagt om specifieke kennis en zorg. Daarom bestaat het behandelteam uit verschillende specialisten, zoals een brandwondenarts, chirurg, plastisch chirurg en verpleegkundig specialist. Maar ook een geriater, pedagoog en psycholoog zijn er voor u als dat nodig is. 

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Waarschuwing: deze film bevat beelden die als schokkend kunnen worden ervaren.

Praktische informatie Voor u

Brandwondencentrum (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur.
Tel.: (050) 524 5410
E-mail: brandwondensecretariaat@mzh.nl
Stuur een beveiligde e-mail (via Zivver)
Routenummer: 3.2

Strenge hygiëne is in een brandwondencentrum heel erg belangrijk. Daarom maken wij met u en uw naasten afspraken over bezoek op de verpleegafdelingen. Ouders van kinderen met brandwonden kunnen ook overnachten in het Kiwanis Huis

Alle poliklinieken en afdelingen

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Een brandwond heeft veel impact op uw lichaam. Bij een grote verbranding worden alle organen van het lichaam extra belast en als de brandwond genezen is, gaat de behandeling nog lang door. Hier leest u de belangrijkste dingen die u moet weten over de verschijnselen en de behandeling van brandwonden.

Meer informatie over 'Brandwonden (verzorging en behandeling)'

Van brandwonden genezen is topsport. Een topsporter eet en drinkt veel om langdurig en intensief te kunnen bewegen. Een brandwondenpatiënt moet veel eten en drinken om te kunnen herstellen, want uw lichaam werkt hard. Het zet de voeding om in energie en allerlei nuttige lichaamsstoffen. Daarmee maakt het onder andere nieuw weefsel aan, zoals huid en spieren.

Meer informatie over 'Voeding bij herstel van brandwonden'

Opname in een brandwondencentrum is zeer ingrijpend. Vaak zijn de brandwonden opgelopen bij een ernstig ongeval en volgt een ingrijpende en intensieve, soms ook langdurige, opname. Dit vraagt veel van u en uw naaste(n). U kunt daarbij hulp krijgen van een professional die gespecialiseerd is in mentale hulpverlening.

Meer informatie over 'Mentale ondersteuning bij brandwonden'

Beweging is heel belangrijk om de genezende brandwonden bij uw gewrichten soepel te houden en uw conditie weer op te bouwen. Ook is het van belang dat u dagelijkse activiteiten weer zelfstandig kunt uitvoeren. Daarom komen al snel na uw opname in het brandwondencentrum de fysiotherapeut en ergotherapeut bij u langs om u hierbij te ondersteunen.

Meer informatie over 'Bewegen (herstel van brandwonden)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Ervaringen van een patiënt

Mevr. Pentinga

‘Met wilskracht en positiviteit kom je verder.’

Chris Pentinga
Van een opengekrabd wondje tot een levensbedreigende situatie. Dat lijkt science fiction, maar Chris Pentinga (70) uit Harkstede weet wel beter. Begin 2020 kreeg ze door een geïnfecteerde huidaandoening hoge koorts en raakte zelfs in coma. Dankzij intensieve zorg op de IC en in het Brandwondencentrum kan ze haar beproeving navertellen. ‘De zorg was in één woord supergoed.’ Lees het hele verhaal

Ontwikkelingen in de brandwondenzorg

Bekijk alles

Informatie en onderzoek

Innovatie brandwondenzorg

Het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis leidt het onderzoek naar het optimaliseren van...

Innovatie brandwondenzorg

Brandwonden voorkomen

Samen met Brandweer Groningen willen we iedereen informeren over het voorkomen van brandwonden bij kinderen.

Lees meer....

Wetenschappelijk onderzoek

Wij doen onderzoek naar brandwonden en littekens. Het is fijn als u mee wilt werken, maar dit hoeft niet.

Wetenschappelijk onderzoek in het BWC

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.