2. Met uw kind of tiener naar het ziekenhuis

Met uw kind of tiener naar het ziekenhuis

Binnenkort komen jullie voor een dag of langer naar de verpleegafdeling Kinderen & Tieners. Op deze afdeling verblijven kinderen en tieners in de leeftijd van 3 maanden tot 18 jaar. Graag informeren we jullie over onze uitgangspunten voor kind- en gezinsgerichte zorg:

• We gaan met respect en begrip met jullie om.
  • We zijn open en eerlijk over wat er aan de hand is en welke behandeling dit vraagt.
  • We zijn duidelijk over wie jullie aanspreekpunt is.
  • We stemmen begeleiding en informatie af op wat jullie begrijpen.
  • We proberen signalen van angst, stress en pijn weg te nemen of te voorkomen.

Met name voor jonge kinderen is het vaak lastig om te vertellen hoe het gaat. Daarom vragen verpleegkundigen hier regelmatig naar. Zijn jullie bezorgd? Bespreek dit dan altijd met de verpleegkundige.
Het Martini Ziekenhuis onderschrijft het handvest van stichting Kind en Ziekenhuis.

Bekijk hier de folder voor meer praktische informatie over de verpleegafdeling Kinderen & Tieners.

Met uw kind of tiener naar het ziekenhuis