Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

 1. Home
 2. Afspraak of opname
 3. Kinderen & Tieners

Kinderen & Tieners

Binnenkort komen jullie voor een dag of langer naar de verpleegafdeling Kinderen & Tieners. Op deze afdeling verblijven kinderen en tieners in de leeftijd van 3 maanden tot 18 jaar. Op de dag van de ziekenhuisopname bespreekt de verpleegkundige met jullie wat de gang van zaken op de afdeling is. Veel praktische informatie staat op de multimediaschermen die boven de bedden hangen. Als jullie een kamer delen met een andere familie, dan houden wij rekening met de ontwikkelingsfase/leeftijd van de kinderen.

Graag informeren we jullie over onze uitgangspunten voor kind- en gezinsgerichte zorg:

 • We gaan met respect en begrip met jullie om.
 • We zijn open en eerlijk over wat er aan de hand is en welke behandeling dit vraagt.
 • We zijn duidelijk over wie jullie aanspreekpunt is.
 • We stemmen begeleiding en informatie af op wat jullie begrijpen.
 • Ons doel is signalen van angst, stress en pijn te voorkomen of weg te nemen. Dat doen we onder andere door positief taalgebruik. Met name voor jonge kinderen is het vaak lastig om te vertellen hoe het gaat. Daarom vragen verpleegkundigen hier regelmatig naar. Zijn jullie bezorgd? Bespreek dit dan altijd met de verpleegkundige. 

Het Martini Ziekenhuis onderschrijft het handvest van stichting Kind en Ziekenhuis.

Positief taalgebruik

We timmeren momenteel hard aan de weg om alle medewerkers, die met 0-18 jarigen in ons ziekenhuis werken, te scholen in positief taalgebruik

Hoe omgaan met verkoudheidsklachten?

Heeft uw kind:

 • een afspraak op de polikliniek Kindergeneeskunde?
 • een geplande opname op de verpleegafdeling Kinderen & Tieners?
 • Of komt uw kind voor een voedselprovocatietest naar de kinderafdeling?

Dan is het goed om te weten dat kinderen tot 13 jaar met neusverkoudheid en/of een loopneus, welkom zijn. Heeft uw kind ook klachten als keelpijn, hoesten en koorts? Neem dan contact op met de betreffende poli of de opnameplanning. 

Meer informatie in de digitale folder

Bekijk de digitale folder voor meer praktische informatie over de verpleegafdeling Kinderen & Tieners.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.