Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

 1. Home
 2. Afspraak of opname
 3. Uw opname
 4. Maaltijden tijdens uw opname

Maaltijden tijdens uw opname

Lekker & gezond eten is belangrijk: het kan bijdragen aan uw herstel. Daarom hebben wij daar extra aandacht voor in onze maaltijden en tussendoortjes. Deze zijn verdeeld in 6 eetmomenten per dag. Dit kunt u verwachten tijden uw opname:

 • De voedingsassistent of verpleegkundige komt zes keer per dag bij u langs.
 • U kiest uit het aanbod wat en hoeveel u wilt eten.
 • We houden rekening met uw allergie of dieet.
 • Als het kan serveren we uw maaltijd aan tafel.

Dagmenu

Samen eten met uw naaste?
Wil uw naaste tijdens de avondmaaltijd met u mee-eten? Dat kan natuurlijk. Vraag de voedingsassistent naar de mogelijkheden.

Verblijft uw kind (tot 18 jaar) op één van onze afdelingen? Dan kunt u als ouder kosteloos mee-eten tijdens de avondmaaltijd. 

Lekker & gezond eten in het Martini Ziekenhuis
Wat u eet en drinkt kan veel invloed hebben op hoe u zich voelt en hoe u herstelt. In onze maaltijden en tussendoortjes staat het volgende centraal:

 • Extra energie & eiwitten
 • Met aandacht bereid en geserveerd
 • Gevarieerd & voldoende keuze
 • Meer seizoensgebonden & lokaal
 • Minder voedselverspilling

Meer weten over gezond eten en hoe het kan bijdragen aan fitter voelen en uw herstel? Bekijk onderstaand filmpje. 

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

 

Gezonde voeding: Martini Ziekenhuis als koploper
Als ziekenhuis willen we gezondheid bevorderen. Zowel voor patiënten als voor bezoekers en medewerkers. Daarom kiezen we bewust voor een gezond voedingsaanbod. Inmiddels zijn we hiermee landelijk een zogenoemd voorhoedeziekenhuis. Daar zijn we trots op!

Nieuwste inzichten
Ons voedingsaanbod is gebaseerd op de nieuwste inzichten. Daarvoor hebben we de samenwerking gezocht met landelijke initiatieven. Zo sluiten we aan bij het Nationaal Preventie Akkoord. De overheid en maatschappelijke organisaties hebben hierin afgesproken zich in te zetten voor een gezonder Nederland. Onderdeel daarvan is dat 50% van de ziekenhuizen in 2025 een gezond voedingsaanbod moet hebben (100% in 2030). Om dit te realiseren is het project Goede Zorg Proef Je gestart. Het project is een samenwerking tussen de Alliantie Voeding in de Zorg en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en wordt gesteund door het ministerie van VWS. Vanuit dit project is het Martini Ziekenhuis als één van de ziekenhuizen gekozen om als voorhoedeziekenhuis aan de slag te gaan.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.