Aan het laden
  1. Home
  2. Voorzieningen en service
  3. Digitaal geboorteaangifte doen

Digitaal geboorteaangifte doen

Is uw kindje in het Martini Ziekenhuis geboren? Allereerst gefeliciteerd, natuurlijk. Na de bevalling moet u uw kindje aangeven bij de Burgerlijke Stand van de gemeente Groningen. Dit heet geboorteaangifte. Hiervoor heeft u 3 dagen vanaf de geboorte.

Wist je dat als je bevallen bent in het Martini Ziekenhuis je de geboorteaangifte van je kindje volledig digitaal kan doen? Je hoeft hiervoor niet meer langs in het gemeentehuis. Om dit mogelijk te maken zorgt het ziekenhuis er voor dat de gemeente Groningen op de hoogte is van een aantal basisgegevens die nodig zijn voor de digitale aangifte. De woongemeente stuurt je vervolgens het burgerservicenummer (BSN) van je kindje toe.

Bij thuis bevallingen kan de geboorteaangifte gedeeltelijk digitaal. Binnen 3 dagen moet één van de ouders nog wel langskomen in het gemeentehuis om de geboorteakte te bevestigen. En als je ondanks de digitale mogelijkheden liever naar het gemeentehuis gaat om alles daar te regelen, kan dat natuurlijk ook nog steeds.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.