Aan het laden
  1. Home
  2. Voorzieningen en service
  3. Kunst

Kunst

Kunst geeft kleur aan het leven. Als u in het ziekenhuis komt is een warme, vriendelijke omgeving wel zo prettig. Kunstwerken kunnen afleiding en troost geven en helpen stress te verminderen. Bijvoorbeeld door een andere kijk te bieden op dingen. Kunst kan ook inspireren of een bron van herkenning zijn. In het ziekenhuis is kunst is dan ook een belangrijk onderdeel. 

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Exposities 2021 en eigen collectie

Samen met de stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis bouwen wij aan een hoogwaardige verzameling schilderijen en beelden. Daarnaast organiseert de Kunstcommissie elk jaar in het Martini Ziekenhuis een serie exposities van bekende en minder bekende (noordelijke) kunstenaars. Klik op de afbeelding om de Kunstkalender te openen.  

 

Uw werk in het Martini Ziekenhuis?

Bent u beeldend kunstenaar en heeft u belangstelling om te exposeren in het Martini Ziekenhuis? Neem dan contact op met onze Kunstcommissie via kunstcommissie@mzh.nl.

Uw kunstwerken (schilderijen, beelden voor de vitrines en beelden voor de binnentuin) moeten voldoen aan de volgende criteria:

  • De kunstwerken passen binnen de zorgomgeving van het Martini Ziekenhuis en geven patiënten, bezoekers en medewerkers een positief gevoel.
  • Schilderijen zijn goed ingelijst en hebben stevig ophangmateriaal.
  • U heeft minimaal 10 tot 15 kunstwerken beschikbaar voor de expositie.

Op dit moment hebben wij weinig kunstwerken van groot formaat. Wij zoeken daarom in het bijzonder naar kunstenaars die kunstwerken van groter formaat beschikbaar stellen voor de expositie.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.