Delen via , of LinkedIn of Mail.

Kunst in het Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis wil voor patiënten, bezoekers en medewerkers een gastvrije en vriendelijke omgeving zijn. Een omgeving waar mensen zich prettig voelen, wat bijdraagt aan het welbevinden en herstel van mensen. Kunst maakt een belangrijk onderdeel uit van de ziekenhuisomgeving: kunst biedt ontspanning en afleiding en kan stress verminderen. Door bijvoorbeeld nieuwe perspectieven te laten zien. Of inspiratie, herkenning of troost te bieden.

Binnen deze context organiseert de Kunstcommissie van het Martini Ziekenhuis ieder jaar een reeks exposities van bekende en/of minder bekende (noordelijke) kunstenaars.

Eigen collectie

Daarnaast exposeren wij werken uit onze eigen kunstcollectie. Met steun van de stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis bouwen wij aan een hoogwaardige verzameling schilderijen en beelden. Onze aandacht gaat met name uit naar noordelijke kunstenaars.

Kunstroute

We hebben een kunstroute ontwikkeld die u langs alle exposities en een groot deel van onze eigen collectie leidt. U kunt de flyer met de kunstroute gratis afhalen bij de receptie in de centrale hal.

Belangstelling om te exposeren?

Bent u beeldend kunstenaar en heeft u belangstelling om te exposeren in het Martini Ziekenhuis? Neem dan contact op met onze Kunstcommissie via kunstcommissie@mzh.nl.

Belangrijk is dat uw kunstwerken (schilderijen, beelden voor de vitrines en beelden voor de binnentuin) voldoen aan deze criteria:

  • Uw kunstwerken passen binnen de menselijke omgeving die het Martini Ziekenhuis is en dragen positief bij aan het welbevinden van onze patiënten, bezoekers en medewerkers.
  • Schilderijen zijn representatief ingelijst en voorzien van degelijk ophangmateriaal.
  • U heeft minimaal tien tot vijftien kunstwerken beschikbaar voor de expositie.
  • Het aanbod kunstwerken van groot formaat is gering; wij zoeken dan ook in het bijzonder kunstenaars die kunstwerken van groter formaat beschikbaar stellen voor een expositie.

Dit zijn de leden van de Kunstcommissie: vanuit het ziekenhuis - Peter Smit (voorzitter), Maria Bueving, Hilda Grave en Marieke Jutte; als vrijwilligers - Jan Drenth, Boudewijn Janssen en Agneta Gussenhofen.