Delen via , of LinkedIn of Mail.

Kunst in het Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis wil voor patiënten, bezoekers en medewerkers een gastvrije en vriendelijke omgeving zijn. Een omgeving waar mensen zich prettig voelen. Dit doen we in de overtuiging dat de omgeving bijdraagt aan het welbevinden en herstel van mensen.

Kunst maakt een belangrijk onderdeel uit van de omgeving van het ziekenhuis. Het biedt ontspanning en afleiding en kan stress verminderen. Door bijvoorbeeld nieuwe perspectieven te laten zien. Of inspiratie, herkenning of troost te bieden. Binnen deze context organiseert de Kunstcommissie van het Martini Ziekenhuis ieder jaar een reeks exposities van bekende en/of minder bekende (noordelijke) kunstenaars. Klik hier voor een overzicht van alle exposities in 2017.

Eigen collectie

Daarnaast exposeren wij werken uit onze eigen kunstcollectie.  Met relatief beperkt budget bouwen wij aan een hoogwaardige verzameling schilderijen en beelden. Onze aandacht gaat met name uit naar noordelijke kunstenaars.

Belangstelling om te exposeren?

Bent u beeldend kunstenaar en heeft u belangstelling om te exposeren in het Martini Ziekenhuis? Neem dan contact op met onze Kunstcommissie via kunstcommissie@mzh.nl.