Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Medische Psychologie

Medische Psychologie

De medisch psycholoog helpt patiënten in bijzondere en moeilijke omstandigheden. U kunt bij ons terecht met emotionele problemen door een lichamelijke aandoening.

Medische psychologie in het Martini Ziekenhuis

Lichamelijke klachten, ziekte en medische behandelingen zijn vaak een belasting voor uzelf en uw naasten. Soms hebben persoonlijke problemen invloed op uw lichamelijke klachten. In overleg met uw arts kunt u voor hulp en ondersteuning terecht bij de medisch psycholoog.

Onze medisch psychologen werken nauw samen met specialisten van het Brandwondencentrum, Kindergeneeskunde, Neurologie, Geriatrie en Oncologie. Daarnaast initieert de afdeling Medische Psychologie in samenwerking met de Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland (VSBN) wetenschappelijk onderzoek naar verschillende aspecten van brandwonden, zoals traumaverwerking, pijn, schuld, depressie en aanpassingsproblemen.

Praktische informatie Voor u

Medische Psychologie (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 5990
Routenummer: 2.7

  

Alle poliklinieken en afdelingen

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Een medisch psycholoog biedt patiënten hulp bij het hervinden van het psychisch evenwicht. Bijvoorbeeld via psychotherapie, cognitieve gedragstherapie of EMDR. Wordt u of uw kind door de specialist doorverwezen naar de polikliniek Medische Psychologie voor psychologisch onderzoek? Dan proberen wij de intake en het onderzoek zoveel mogelijk op één dag te plannen, zodat u (met uw kind) maar één keer naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Meer informatie over 'Psychologische hulp algemeen'

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Het is een snelwerkende therapie, waarbij angsten en nare herinneringen snel verdwijnen.

Meer informatie over 'EMDR'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

Zorg op maat voor alle leeftijden en direct overleg mogelijk met uw behandelend arts of een multidisciplinair team. 

 

Intake en onderzoek op 1 dag: Wij proberen de intake en het onderzoek zoveel mogelijk op één dag te plannen, zodat u (met uw kind) maar één keer naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Heeft u of uw kind moeite met ontspannen? Probeer dan eens deze ontspanningsoefeningen.

Ontspanningsoefeningen voor thuis

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft, accepteer je onze cookies.