Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde

Moet uw kind voor onderzoek of een behandeling naar het ziekenhuis? Dan maakt u een afspraak bij het specialisme Kindergeneeskunde. Onze kinderartsen bieden complete medische zorg voor kinderen tot 18 jaar. Van onderzoek en behandeling van lichamelijke klachten tot stoornissen in de groei, ontwikkeling of het gedrag. En ook op de Spoedeisende Hulp, in het Brandwondencentrum en op de speciale verpleegafdeling voor kinderen vindt u onze kinderartsen.

Kindergeneeskunde in het Martini Ziekenhuis

In het Martini Ziekenhuis vinden wij het belangrijk dat ieder kind een ‘eigen’ kinderarts heeft. Een vertrouwd gezicht voor uw kind en voor u als ouder. Als ouder mag u dag en nacht bij uw kind zijn. In het Martini Ziekenhuis zijn we in een aantal behandelingen bijzonder gespecialiseerd. Hiervoor komen uit heel Noord-Nederland jonge patiënten naar onze afdeling:

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Uw kind met het syndroom van Down kan extra zorg nodig hebben. Het Martini Ziekenhuis heeft veel ervaring met het Downsyndroom. Op ons speciale Downspreekuur voor kinderen krijgt u uitleg over de lichamelijke, sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkeling van uw kind met het syndroom van Down.

Meer informatie over 'Kind met downsyndroom'

Een voedselprovocatietest is een betrouwbare manier om vast te stellen of uw kind een voedselallergie heeft. Tijdens zo’n test krijgt uw kind in 7 of 8 stappen de voeding waar het mogelijk allergisch voor is. We beginnen met een kruimel pinda of noot of een druppel melk en bouwen de hoeveelheid per stap op. Stap 8 is de hoeveelheid die uw kind normaal zou eten, zoals een boterham met pindakaas of een beker melk. Tijdens de test de test is er altijd een verpleegkundige aanwezig. Tijdens de test houden we uw kind namelijk goed in de gaten. Bij een allergische reactie wordt goed gekeken of het onderzoek moet worden gestopt. Het onderzoek vindt plaats op de dagbehandeling van de kinderafdeling. 

Meer informatie over 'Provocatietest bij voedselallergie '

De verpleegafdeling Pasgeborenen is speciaal voor te vroeg geboren en/of zieke baby’s. Op de High Care kamer staan couveuses voor baby’s die extra zorg en bewaking nodig hebben. Baby’s die deze zorg niet (meer) nodig hebben, gaan naar de neosuites.

Meer informatie over 'Verpleging van pasgeborenen'

Er komen allerlei aanvallen bij kinderen voor. Dat kunnen epileptische aanvallen zijn, maar ook bijvoorbeeld aanvallen van migraine, flauwvallen of wegrakingen door hartritmestoornissen. Het is belangrijk om te weten waar het precies om gaat en of het wel of niet epileptische aanvallen zijn. Dat bepaalt namelijk de herhalingskans en welke behandeling mogelijk is. De Aanvalspoli voor Kinderen heeft de expertise om bij kinderen met aanvallen snel en adequaat een diagnose te stellen.

Meer informatie over 'Aanvallen bij kinderen'

Het adoptiespreekuur is een screening van de gezondheidstoestand van kinderen die geadopteerd zijn uit het buitenland (binnen zes weken na adoptie) door de kinderarts. Tijdens het bezoek neemt de kinderarts met u door hoe het met uw kind gaat en wat de eventuele problemen zijn. Ook doet de kinderarts lichamelijk onderzoek.

Meer informatie over 'Adoptiespreekuur'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

Expertisegebied Moeder & Kind

Kenniscentrum van de noordelijke provincies voor de zorg voor moeder en het (pasgeboren) kind. High Care faciliteiten voor zieke pasgeborenen. 

Moeder & Kind

Video-interactiebegeleiding

Met VIB wordt de natuurlijke communicatie en het contact tussen uw kind en u in beeld gebracht.

Video-interactiebegeleiding

24 uur per dag bij uw kind

Als uw kind opgenomen is op één van de kinderafdelingen, kunt u dag en nacht bij uw kind zijn. Dat noemen we rooming-in.

24 uur per dag bij uw kind

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.