Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Veelgestelde vragen
  3. Voeding bij kanker

Voeding bij kanker

Veelgestelde vragen

De diëtist berekent de energie- en eiwitbehoefte en adviseert een voeding met als doel de voedingstoestand te verbeteren of te handhaven. Het streven is om hierbij zoveel mogelijk bij het normale eetpatroon aan te sluiten.

Een stabiel gewicht is hierbij het uitgangspunt, of bij gewichtsverlies, toename van het gewicht. Eiwit is de bouwstof voor ons lichaam en nodig voor de opbouw en instandhouding van de spiermassa. Ook draagt voldoende eiwit in de voeding, bij aan de genezing van wonden. Bij ziekte is eiwit de belangrijkste voedingsstof voor herstel. 

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Als gewone voeding niet lukt worden aanvullende dieetpreparaten geadviseerd, vaak in de vorm van drinkvoeding. Drinkvoeding bevat extra energie, eiwit, vitaminen en mineralen. De diëtist kan op indicatie een machtiging voor u regelen bij de zorgverzekeraar. Wanneer de voedingsinname met behulp van drinkvoeding ook onvoldoende is, wordt sondevoeding geadviseerd.

Bij gebruik van  voedingssupplementen is het belangrijk om uw behandelend arts hiervan op de hoogte te brengen. Het gebruik van (hoog gedoseerde) voedingssupplementen/antioxidanten staat ter discussie tijdens de behandeling bij kanker vanwege het risico op ongewenste effecten. Een inname van in totaal 100% ADH van vitamines/mineralen (dat wil zeggen inname uit normale voeding, verrijkte voedingsmiddelen, drink- en of sondevoeding en supplementen tezamen) wordt als veilig beschouwd.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.