Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Medische Psychologie

Medische Psychologie

De medisch psycholoog helpt patiënten in bijzondere en moeilijke omstandigheden. U kunt bij ons terecht met emotionele problemen door een lichamelijke aandoening.

Medische psychologie in het Martini Ziekenhuis

Lichamelijke klachten, ziekte en medische behandelingen zijn vaak een belasting voor uzelf en uw naasten. Soms hebben persoonlijke problemen invloed op uw lichamelijke klachten. In overleg met uw arts kunt u voor hulp en ondersteuning terecht bij de medisch psycholoog.

De afdeling Medische Psychologie bestaat uit klinisch (neuro)psychologen, gezondheidszorgpsychologen, psychodiagnostisch medewerkers en secretaresses. De Medische Psychologie wordt in de volle breedte van het ziekenhuis uitgeoefend door diverse samenwerkingsverbanden. Onder andere met het Brandwondencentrum, Neurologie, Geriatrie, Kindergeneeskunde, Oncologie, (Hart)Revalidatie en het Slaapcentrum. Ook is de Medische Psychologie ingebed in verschillende zorgpaden, waaronder de Hoofdpijnpoli, het Meningeoomzorgpad en het Punt voor Parkinson. We doen (neuro)psychologisch onderzoek en bieden psychologische behandeling voor alle leeftijden. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek met als doel zinnige en kwalitatief goede zorg te blijven bieden.

Praktische informatie Voor u

Medische Psychologie (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 5990
Routenummer: 2.7

  

Alle poliklinieken en afdelingen

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Onderzoek naar veranderingen in gedrag, denken en gevoel bij mogelijke hersenaandoening door ziekte of letsel. In een uitgebreid gesprek met de neuropsycholoog wordt besproken wat uw klachten zijn en wat de gevolgen zijn voor het dagelijks leven. Daarna volgt zo nodig een testonderzoek. Na ongeveer 2 weken volgt een gesprek over de uitslag.  en na ongeveer twee weken een gesprek over de uitslag.

Meer informatie over 'Neuropsychologisch onderzoek'

Een medisch psycholoog biedt patiënten hulp bij het hervinden van het psychisch evenwicht. Bijvoorbeeld via psychotherapie, cognitieve gedragstherapie of EMDR. Wordt u of uw kind door de specialist doorverwezen naar de polikliniek Medische Psychologie voor psychologisch onderzoek? Dan proberen wij de intake en het onderzoek zoveel mogelijk op één dag te plannen, zodat u (met uw kind) maar één keer naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Meer informatie over 'Psychologische hulp algemeen'

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Het is een snelwerkende therapie, waarbij angsten en nare herinneringen snel verdwijnen.

Meer informatie over 'EMDR'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

Beter Slapen Martini Ziekenhuis
29-08-2022

Tips om slaapproblemen tijdens en na ziekenhuisopname te voorkomen

Slapen tijdens een ziekenhuisopname kan een uitdaging zijn. U bent misschien ziek of net geopereerd, bent in een vreemde omgeving, hoort andere geluiden en heeft te maken met ziekenhuismedewerkers die in en uit lopen. Hoewel we deze ongemakken nooit helemaal weg kunnen nemen, kunnen we u wel helpen beter te slapen. Dat hoeft niet altijd met slaapmedicatie te zijn.
Bekijk alles

Open over kwaliteit

Korte lijnen

Zorg op maat voor alle leeftijden en direct overleg mogelijk met uw behandelend arts of een multidisciplinair team. 

 

Intake en onderzoek op 1 dag

Wij proberen de intake en het onderzoek zoveel mogelijk op één dag te plannen, zodat u (met uw kind) maar één keer naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Ontspanningsoefeningen

Heeft u of uw kind moeite met ontspannen? Probeer dan eens deze ontspanningsoefeningen.

Ontspanningsoefeningen voor thuis

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.