Neurologie (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur.
Tel.: (050) 524 5665
E-mail:
polikliniek.neurologie@mzh.nl
Stuur een beveiligde e-mail (via Zivver)
Routenummer: 0.6

Neurologie & Klinische Neurofysiologie (KNF)
Het specialisme Neurologie & Klinische Neurofysiologie (KNF) van het Martini Ziekenhuis onderzoekt en behandelt klachten aan de hersenen, zenuwen, spieren en het ruggenmerg. Zoals een hernia, hersenbloeding, de ziekte van Parkinson, epilepsie of Multiple Sclerose (MS). Neurologische ziekten hebben vaak een grote invloed op het leven van u als patiënt.
Neurologie in het Martini Ziekenhuis
De afdeling neurologie werkt nauw samen met veel specialismen. Zo kunnen we u zo goed mogelijk onderzoeken, behandelen en begeleiden. Onze neurologen vormen met andere specialisten een team in ons Hoofdpijncentrum, de Duizeligheidspolikliniek en het Slaapcentrum. En bij de afdeling Klinische Neurofysiologie doen we extra onderzoek als dat nodig is. Voor sommige klachten hebben we een combinatiespreekuur. Zo hoeft u niet vaker dan nodig naar het ziekenhuis te komen.
Klinische Neurofysiologie
Na een afspraak met een specialist is soms meer neurologisch onderzoek nodig om de juiste diagnose en behandeling te bepalen. En bij ingewikkelde neurologische operaties is goede bewaking van de hersenfunctie belangrijk. Onze afdeling Klinische Neurofysiologie zorgt daarvoor. Klinische Neurofysiologie is onderdeel van de afdeling Neurologie en werkt samen met veel collega-specialisten in ons ziekenhuis. Zoals de neuroloog, KNO-arts, kinderarts en vaatchirurg. De klinisch neurofysioloog onderzoekt samen met de laboranten de functie van hersenen, zenuwen, ruggenmerg en spieren. Bijvoorbeeld met een EEG-onderzoek, actigrafie of slaaponderzoek. Ook onderzoeken we de bloedtoevoer in het hoofd en de hals.
Praktische informatie Voor u
Behandelaars (15)
Bekijk alle behandelaars van dit specialismeMeest gezochte Behandelingen en onderzoeken
Samen met uw arts maakt u een afspraak voor een EMG onderzoek (elektromyografie). Hierbij meten we of u gevoelsstoornissen of spierzwakte heeft. U komt hiervoor naar de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF).
Meer informatie over 'EMG-onderzoek'U heeft pas klachten gehad die kunnen wijzen op een lichte beroerte of een TIA. Bij een TIA raakt een bloedvat in uw hersenen tijdelijk verstopt. Samen met uw huisarts heeft u besloten om de oorzaak hiervan te onderzoeken. In het Martini Ziekenhuis worden de verschillende onderzoeken hiervoor op dezelfde dag gepland. Zo hoeft u maar 1 keer naar het ziekenhuis te komen. Aan het eind van de dag hoort u de uitslag. Het is prettig om op de dag van het onderzoek iemand mee te nemen.
Meer informatie over 'TIA-dagbehandeling'Samen met uw arts heeft u besloten om te onderzoeken of de pijnklachten in uw rug en benen op een hernia kunnen wijzen. Een hernia kan verschillende klachten geven. Bijvoorbeeld lage rugpijn en pijn in uw been, minder kracht of een slapend gevoel. Door beweging, hoesten, niezen en persen kunnen klachten erger worden.
We onderzoeken u op de polikliniek Neurologie. Dit onderzoek is meestal voldoende om een diagnose te stellen. Vaak al binnen 2 weken. Wij bieden ook verschillende vervolgonderzoeken aan zoals een MRI-scan.
Meer informatie over 'Hernia (diagnostisch onderzoek)'Om te onderzoeken of uw klachten komen door een slaapapneu, heeft u met uw arts gekozen voor een slaaponderzoek (polysomnografie). Uw behandelend arts besluit of u thuis of in het ziekenhuis de nacht doorbrengt. Dat is bijna altijd thuis in uw eigen, vertrouwde omgeving.
Voor dit onderzoek laat u in het ziekenhuis meetapparatuur aanbrengen, waarmee u een nacht gaat slapen. Terwijl u slaapt, meten wij zo de activiteit van de hersenen en de ademhaling. Dit bevestigen duurt tussen de 30 en 60 minuten. De ochtend na het onderzoek zal de laborant uw plakkers verwijderen.
Meer informatie over 'Slaaponderzoek (polysomnografie)'Bijbehorende specialismen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

Wat doet lachgas met je? Neuroloog en klinisch neurofysioloog Arjen Schaafsman op RTV Drenthe
Open over kwaliteit
Artsen werken samen
Multidisciplinaire behandeling voor aandoeningen als MS, Parkinson, hoofdpijn, slaapstoornissen, duizeligheid, epilepsie en Carpale Tunnel Syndroom.
Patiënttevredenheid
Patiënten beoordelen onze zorg gemiddeld met een 8.