Al vele jaren werk ik met veel plezier als fysiotherapeut in het Martini Ziekenhuis. Ik vind het belangrijk om kwalitatief goede zorg te leveren volgens de actuele behandelrichtlijnen. Een belangrijk onderdeel van goede zorg vind ik persoonlijke aandacht en het goed informeren van de patiënt en naasten, wat aansluit bij hun wensen en behoeften.
Goede zorg houdt niet op na de opname in het ziekenhuis en is het van belang dat patiënten met een beroerte (CVA) de juiste zorg, door de juiste hulpverlener, op het juiste moment en op de juiste plaats krijgen. In een CVA-keten werken ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentrum, en de thuiszorg samen om de zorg voor patiënten met een beroerte zo goed mogelijk te organiseren. In mijn rol als ketencoördinator hoop ik hieraan een positieve bijdrage te kunnen leveren.
Uit eigen ervaring weet ik hoeveel impact het krijgen van een beroerte heeft voor de patiënt en zijn naaste omgeving. En hoe moeilijk het kan zijn om te moeten leven met de gevolgen van een beroerte. Niet in de laatste plaats vanwege de ‘onzichtbare’ problemen, zoals afasie, prikkelbaarheid en veranderd gedrag.