Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Verbouw IC volop aan de gang
Nieuws

Verbouw IC volop aan de gang

14-06-2021

Onze IC wordt verbouwd. Hierdoor krijgt het ziekenhuis de beschikking over een up-to-date ruimte om patiënten op te vangen. De nieuwe inrichting maakt ook dat eenvoudiger op en afgeschaald kan worden, bijvoorbeeld voor COVID-zorg. We gaan richting de oplevering, tijd om eens even achter de bouwdeur te kijken.

Lopend vanuit de verpleegafdeling kom je bij een tijdelijke deur met plastic ervoor. Hierachter wordt gewerkt aan onze vernieuwde IC. Straks hebben we, naast de acht huidige IC bedden, ook acht keer een 1-persoons gesluisde patiëntkamer. Deze is ingericht met de nieuwste inzichten, waaronder ook een eigen patiënten tillift. Op de  nieuwe afdeling komen twee decentrale badkamers. Ook komt er een centraalpost met zichtlijnen naar elk van deze kamers, een lang gekoesterde wens. Bij elke kamer wordt aan de buitenzijde een werkplek gemaakt voor observatie van patiënten en administratie, zodat dit zo min mogelijk meer in de patiëntkamer zal plaatsvinden.

Alles moet kloppen
Een medewerker van de IC staat met een bouwbegeleider in een van de nieuwe kamers. Twee grote pendels zijn gemonteerd met daaraan bevestigd, de plekken waar de apparatuur straks komt te staan 'Dit is de zogenaamde Mock-up kamer. Hier wordt op basis van de tekening de eerste kamer ingericht. Er wordt exact bepaald hoe alles geplaatst wordt, zodat straks de overige kamers precies nagebouwd kunnen worden. Dit testen is heel belangrijk. Alles moet kloppen. In een eerdere fase hebben we de ruimte al exact op maat nagebouwd op een lege etage in de oudbouw. We hebben kunnen ervaren welke ruimte er bijvoorbeeld is om met een bed te rijden, en of je de bocht goed kunt maken. Na die test is toch besloten om te kiezen voor een grotere sluis. Je wilt dat het straks zo goed mogelijk werkt voor de collega's en patiënten.'

Bouwen in sneltrein vaart
In mei 2020 werd gestart met het maken van het ontwerp. In januari 2021 startte het slopen op afdeling 3C. Nu komt het einde in zicht. Op eind juni staat de oplevering gepland. Maar ook dan moet er nog heel wat gebeuren voor we de eerste patiënt kunnen ontvangen. Het zogenaamde inhuizen kent nog vele stappen, van het plaatsen van de bedden, de apparatuur en het testen van elk apparaat. Het team wordt getraind, want hoewel de meeste apparatuur bekend is, staat het toch in een nieuwe omgeving. En de schoonmaak niet te vergeten… Als het allemaal goed gaat, kunnen we in juli de eerste patiënt hier ontvangen. Maar voor het zo ver is, zijn er nog wel wat puntjes op de i te zetten.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.