Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Philips Digital Excellence Award voor afdeling Pathologie
Nieuws

Philips Digital Excellence Award voor afdeling Pathologie

17-06-2021

Vandaag mocht de afdeling Pathologie van het Martini Ziekenhuis de Philips Digital Excellence Award in ontvangst nemen. De award is een erkenning van de digitale werkwijze van de afdeling.

Volledige digitaal
De afdeling pathologie van het Martini Ziekenhuis werkt sinds 1 februari 2020 volledig digitaal voor histologie. De digitale scanners vervangen de traditionele microscoop bij onderzoek van lichaamsweefsel en – cellen. Met deze scanners is het mogelijk om de ‘onderzoeksglaasjes’ met het te beoordelen weefsel digitaal op te slaan en op een scherm te beoordelen. Ook zijn de beelden via een beveiligd systeem uit te wisselen tussen ziekenhuizen. Pathologen en andere medisch specialisten kunnen op die manier makkelijker overleggen en gebruik maken van elkaars expertise. Zo leidt digitale pathologie niet alleen tot betere, maar ook tot snellere diagnostiek.

Thuiswerken
‘Doordat we nu volledig digitaal werken, hebben we de mogelijkheid om thuis te werken. De afgelopen periode hebben we dit getest en de resultaten zijn positief. Dat zullen we in de toekomst meer gaan doen,’ zegt Marjolein Dröge, unithoofd pathologie in het Martini Ziekenhuis. 

Complimenten voor het Martini Ziekenhuis
Daniëlla van den Corput, Business Marketing Manager Laboratory & Pathology Solutions van Philips brengt haar complimenten over aan het Martini Ziekenhuis: ‘Vandaag mocht ik de Philips Digital Excellence Award overhandigen aan het Martini Ziekenhuis voor de implementatie van een digitale werkwijze op de afdeling pathologie. Een succesvolle aanpassing van labprocessen is niet altijd gemakkelijk en een verandering die echt tijd kost. De afdeling mag bijzonder trots zijn op haar snelle en efficiëntie implementatie van deze digitale werkwijze in deze uitdagende tijd.’

Ook voor partners in de zorg
In het Martini Ziekenhuis werken ruim vijfenzestig medewerkers op de afdeling Pathologie. Zij zijn betrokken bij onderzoek van lichaamsweefsel en – cellen van ruim 69.000 patiënten per jaar. De afdeling Pathologie van het Martini Ziekenhuis werkt voor eigen artsen en patiënten én voor patiënten van partners in de zorg zoals huisartsen en andere ziekenhuizen.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.