Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Pas beha’s beschikbaar voor Martini Borstcentrum
Nieuws

Pas beha’s beschikbaar voor Martini Borstcentrum

08-10-2021

Een goed ondersteunende compressie beha bevordert het genezingsproces na een borstsparende - of een borst verwijderende operatie bij patiënten met borstkanker. Dankzij de Vrienden van het Martini Ziekenhuis heeft het Martini Borstcentrum vanaf deze maand dertig pas beha’s inclusief een professionele mobiele aanmeet- en presentatiewagen.

Zo kunnen we onze patiënten in het ziekenhuis helpen om een goed passende en goed ondersteunende compressie beha te vinden. Yvon Van Diemen, is verpleegkundige en casemanager bij het Martini Borstcentrum: ‘We horen van vrouwen dat ze geen energie hebben om achter een geschikte beha aan te gaan als ze recent een operatie hebben ondergaan. Ze willen zich volledig focussen op het herstel. Met de pas beha’s krijgen vrouwen in een veilige omgeving een passende beha aangemeten door de verpleegkundig casemanagers van het Borstcentrum van het Martini Ziekenhuis. Deze beha kunnen ze vervolgens kopen tegen inkoopprijs. Met de pas beha’s kunnen we onze patiënten ontzorgen in een voor hen zeer belastende periode van behandelingen en operatie.’

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van de verpleegkundigen van plastische chirurgie, Inge Brouwer en Angela Lutjeboer. Een mooi voorbeeld van multidisciplinaire zorg met specialisten en verpleegkundigen en casemanagers.

 

Op de foto Yvon Van Diemen die bij de patiënt een beha aanmeet.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.