Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Martini Ziekenhuis in de startblokken voor coronavaccinatie patiënten
Nieuws

Martini Ziekenhuis in de startblokken voor coronavaccinatie patiënten

01-04-2021

Het Martini Ziekenhuis start vandaag met het vaccineren van patiënten met een zwak afweersysteem, te beginnen met nierpatiënten die in aanmerking komen voor het coronavaccin. Zij worden vanaf vandaag al in het Martini Niercentrum gevaccineerd. De rest volgt morgen.

Denk aan patiënten die een orgaantransplantatie hebben gehad of een ernstige aangeboren afweerstoornis hebben. Ook patiënten met bepaalde bloedkankers vallen hieronder. Hiervoor zijn de vergaderruimtes in het Martini Ziekenhuis omgebouwd tot priklocatie, die goed bereikbaar is vanaf de hoofdingang. Op de foto’s ziet u een impressie. Deze patiëntgroepen lopen meer risico op een ernstig ziekteverloop als ze corona krijgen. Er wordt het hele weekend doorgewerkt om de bijna 1000 patiënten te voorzien van een eerste coronavaccin. De tweede ronde is begin mei.

Het vaccineren doen we in opdracht van het ministerie van VWS en de RIVM. Alle patiënten die binnen de risicogroep vallen en de afgelopen 18 maanden een poliklinisch consult bij hun medisch specialist hebben gehad, zijn uitgenodigd voor een vaccinatie. Natuurlijk beslissen zij zelf of ze hier gebruik van maken. De medisch specialist maakte de selectie op basis van de opgestelde criteria.

Op zoek naar meer informatie? Lees hier meer over het coronavaccin bij hoog risicogroepen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.