3. Martini doet mee aan proef met corona ademtest

Martini doet mee aan proef met corona ademtest

31-03-2021

Het Martini Ziekenhuis doet mee aan een proef met een ‘elektronische neus’ (Aenose) die uit de adem van proefpersonen kan afleiden of iemand het coronavirus heeft.

Uit onderzoek is namelijk bekend dat de stofwisseling verandert als iemand het coronavirus onder de leden heeft. Deze verandering kan worden gemeten in de lucht die iemand uitademt. De Aenose maakt eigenlijk een soort ‘vingerafdruk’ van de adem. Door deze afdruk van mensen mét en zónder corona te vergelijken, kan de Aeonose  getraind worden om het coronavirus te herkennen. Slim toch?
In de toekomst kan de Aenose mogelijk ingezet worden als een meer vriendelijke en ook snellere manier om besmetting met het coronavirus op te sporen. Medewerkers van het Martini Ziekenhuis die getest worden op het coronavirus vragen we sinds deze week om de ademtest te doen. Voorlopig in combinatie met de gebruikelijke test met het wattenstaafje in de neus natuurlijk zodat de uitslag betrouwbaar is.