3. Eerste COVID-vaccins zijn gezet

Eerste COVID-vaccins zijn gezet

08-01-2021

Een bijzonder moment in het Martini Ziekenhuis: vandaag zijn we gestart met het vaccineren van de eerste groep collega’s uit de acute zorg. Met de vaccinaties verwachten we de continuïteit van de acute zorgketen, die door COVID extra belast wordt, overeind te houden.

Er zijn 398 collega’s opgeroepen, waarvan rond de 90% gehoor heeft gegeven aan de oproep. De overige 10% kiest nu nog niet voor vaccinatie, bijvoorbeeld vanwege zwangerschap of andere contra-indicaties, COVID-besmetting in de afgelopen vier weken, ziekte of twijfel. Het Martini Ziekenhuis blijft tot en met komende dinsdag vaccineren.

Professioneel Vaccinatiecentrum

Het Vaccinatiecentrum en de complete organisatie daarvan is in hele korte tijd neergezet. Manager Martini Arbo Martin Boer: ‘We zien met elkaar het belang van vaccineren en dat was merkbaar: er werd snel geschakeld, waardoor we in korte tijd een professioneel Vaccinatiecentrum neer hebben kunnen zetten.’

Benieuwd naar het Vaccinatiecentrum van het Martini Ziekenhuis? Bekijk hier de video: