Aan het laden
  1. Home
  2. Samen werken aan patiëntveiligheid
  3. Patiëntveiligheidskaart

Patiëntveiligheidskaart

Uw veiligheid is van grote waarde voor ons. Het Martini Ziekenhuis is dan ook verantwoordelijk voor veilige zorg tijdens uw verblijf in ons ziekenhuis. U en uw naaste kunnen ook meehelpen aan veiligheid in uw zorg. Zo zorgen we er samen voor dat fouten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Hoe kunt u helpen?

Speciaal daarvoor hebben wij de patiëntveiligheidskaart ontwikkeld. Op deze kaart staat nuttige informatie en handige tips voor patiënten.

  • Voorbereiden: een gesprek met de arts kan spannend voor u zijn. Neem daarom gerust een familielid of goede bekende mee. Het kan helpen om vooraf op te schrijven wat u wilt vertellen of vragen tijdens het gesprek met de arts.
  • Informatie bekijken: Samen met uw arts beslist u wat er met u gaat gebeuren in het ziekenhuis. Om deze belangrijke beslissing te kunnen nemen, geven wij u informatie over uw behandeling of onderzoek. Lees deze goed door. Geef het aan als u iets niet begrijpt.
  • Instructies volgen: om u goed te kunnen helpen is het belangrijk dat u de instructies en het advies van onze zorgverleners goed opvolgt. Zorg er in ieder geval voor dat u altijd weet bij wie u terecht kunt met vragen of problemen.
  • Infecties: als patiënt bent u vaak extra gevoelig voor infecties. U kunt ons helpen infecties te voorkomen. Was daarom altijd uw handen voor het eten en na een toiletbezoek. Hoest in een papieren zakdoek.
  • Check uw medicijnen: Vaak krijgt u in het ziekenhuis andere medicijnen dan u gewend bent. Stel vragen als uw medicijnen anders zijn of eruitzien dan u verwacht. Het kan ook helpen onze medicatiecheck te doen.

Medicatiecheck Martini Ziekenhuis

  • Identificatie: om aan te kunnen tonen dat u een patiënt bent van het Martini Ziekenhuis is het nodig dat u altijd uw ziekenhuispas (met foto) en/of identificatiebewijs meeneemt. Noem ook steeds uw naam en geboortedatum als wij daarom vragen. Zo krijgt u altijd de zorg die voor u is bedoeld.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft, accepteer je onze cookies.