Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Patiënt als partner in onze zorg
  3. Uw ervaringen

Uw ervaringen

We willen graag weten hoe u onze zorg en service ervaart. Daar leren we van en zo kunnen we onze zorg en service verbeteren waar nodig. We halen op verschillende manieren ervaringen van onze patiënten op. Onder andere met onze jaarlijkse patiëntervaringsmeting. Maar ook door het voeren van spiegelgesprekken met patiënten. Lees ook eens de ervaringsverhalen van onze patiënten. 

Spiegelgesprekken

Regelmatig nodigen we een kleine groep patiënten uit om, samen met een onafhankelijke gespreksleider, te vertellen over hun ervaringen op een van onze afdelingen. Bij deze gesprekken horen een aantal medewerkers van de afdeling toe.

Patiëntervaringsmeting

Een ervaringsmeting is waardevol voor ons ziekenhuis. Het geeft aan wat onze patiënten belangrijk vinden en hoe zij onze dienstverlening ervaren. Naast complimenten en bevestiging van de dingen die we goed doen, geeft deze meting ons ook aanwijzingen wat wij kunnen verbeteren. Het ervaringsonderzoek vraagt de patiënt naar de ervaringen bij elke stap van het bezoek aan het ziekenhuis.

Het Martini Ziekenhuis meet de patiëntervaringen via een pilot Patiëntervaringen van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Hierbij maken we gebruik van een korte vragenlijst.

Resultaten 2022

Het Martini Ziekenhuis scoort met haar 8,5 voor ziekenhuisopname en met het gemiddelde van een 8,4 voor poliklinische goed ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

  • Lees hier meer over hoe onze patiënten het Martini Ziekenhuis beoordelen na een poliklinisch bezoek
  • Lees hier meer over hoe onze patiënten het Martini Ziekenhuis beoordelen na een ziekenhuisopname

Veelgestelde vragen jaarlijkse patiëntervaringsmeting

Ja. Het onderzoek wordt op verzoek van het Martini Ziekenhuis uitgevoerd door een extern onafhankelijk meetbureau: Expoints. Om die reden worden de uitnodigingen vanuit MartiniZiekenhuis@expoints.nl verstuurd naar onze patiënten.

Als u in januari, februari of maart 2023 het Martini Ziekenhuis heeft bezocht, dan valt u binnen de groep patiënten die worden uitgenodigd.

We willen u niet teveel vragenlijsten sturen. Daarom hoeft u niet voor alle afdelingen apart een vragenlijst in te vullen. In de uitnodigingsmail staat voor welke afdeling u de vragen kunt invullen.

U kunt terecht bij de helpdesk van Expoints door de uitnodigingsmail te beantwoorden of te mailen naar MartiniZiekenhuis@expoints.nl.

Ja.

Nee. Het Martini Ziekenhuis kan niet achterhalen welke antwoorden u heeft gegeven. De antwoorden worden dus ook niet opgenomen in uw patiëntendossier.

  • De resultaten laten ons zien wat we goed doen en wat beter kan. We vergelijken de resultaten ziekenhuisbreed en per specialisme.
  • De resultaten vergelijken we ook met andere (Santeon) ziekenhuizen, zodat we hiervan kunnen leren.
  • Patiënten kunnen de resultaten gebruiken bij het kiezen van een ziekenhuis.
  • De resultaten worden gebruikt door de zorgverzekeraars om verbeteringen te signaleren en voor de zorginkoop.
  • Tot slot gebruiken we de resultaten voor externe verantwoording, bijvoorbeeld aan NPCF en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Bij vragen kunt u een e-mail te sturen naar: meedenken@mzh.nl. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.