Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Orthopedie

Orthopedie

Het specialisme Orthopedie van het Martini Ziekenhuis behandelt aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Zoals botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.

Orthopedie in het Martini Ziekenhuis

Onze orthopeden hebben veel ervaring met het plaatsen van protheses (heup-knie-schouder-elleboog-enkel), maar ook is er veel expertise als het bijvoorbeeld gaat om knie- en schouderoperaties en kijkoperaties. Ze doen dat met innovatieve methoden en materialen. Individueel en samen met de afdeling Orthopedie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) volgen en onderzoeken we nieuwe ontwikkelingen en technieken. Sportgeneeskunde is een speerpunt van ons specialisme Orthopedie. Wij werken daarin nauw samen met het Martini Sportmedisch Centrum. Daarnaast zijn we een expertisecentrum voor heup en knie.

Handige orthopedie-app

Digitale ondersteuning bij de voorbereiding op uw onderzoek of behandeling? Download dan de Martini orthopedie-app op uw smartphone (download via App Store en Google Play). De app is gericht op 4 behandelingen: kijkoperatie in de knie, heupprothese, schouderoperaties en knieprothese. Met de app heeft u informatie over uw onderzoek of behandeling altijd en overal bij de hand. Meer informatie? Vraag uw behandelaar.

Praktische informatie Voor u

Het kunstgewricht moet onder deze omstandigheden beschermd worden door tijdens de ingreep antibiotica te gebruiken.

Ondergaat u binnenkort een behandeling of ingreep? Op de pagina Medicatie bij een gewrichtsprothese staat precies aangegeven wanneer u risico loopt op een infectie en welke informatie uw zorgverleners dan nodig hebben.

Naar de pagina

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

U krijgt een heupprothese die uw eigen heupgewricht vervangt. Onze ervaren specialisten beschikken over specifieke kennis en expertise en gebruiken protheses van topkwaliteit. Daarnaast hebben onze specialisten ook expertise op het gebied van het vervangen van een heupprothese (revisie).

Meer informatie over 'Totale heupprothese'

U krijgt een knieprothese die uw eigen kniegewricht (geheel of deels) vervangt. Onze ervaren specialisten beschikken over specifieke kennis en expertise en gebruiken protheses van topkwaliteit. Daarnaast hebben onze specialisten ook expertise op het gebied van het vervangen van een knieprothese (revisie). 

Meer informatie over 'Totale knieprothese'

U krijgt een nieuwe heup of knie. In het Martini Ziekenhuis doet u dat via het zorgtraject Rapid Recovery (snel herstel). Vanaf de dag van de operatie blijft u doorgaans 1 tot 3 dagen in het ziekenhuis.

Meer informatie over 'Rapid Recovery (zorgpad)'

U wordt geopereerd aan uw schouder. In het Martini Ziekenhuis hebben we veel kennis en ervaring op dit gebied. De opname duurt circa 24 uur. Onze specialisten besteden veel aandacht aan een goede voorbereiding. 

Meer informatie over 'Schouderoperatie'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Ervaringen van onze specialisten

‘Meer kennis en dus meer innovatie’

Reinoud Brouwer Orthopedisch chirurg
Het Martini Ziekenhuis staat behalve voor basiszorg ook voor opleiding en innovatie. Onze orthopedie is daar een mooi voorbeeld van. Daar werken een aantal collega’s die vergaand gespecialiseerd zijn. Een gesprek met één van die superspecialisten, ‘knieëndokter’ Reinoud Brouwer. Lees het hele verhaal
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

Topzorg voor topsporters

Gespecialiseerd in behandeling van (top-)sporters.

Sportgeneeskunde

Wetenschappelijk onderzoek

Individueel en samen met de afdeling Orthopedie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) volgen en onderzoeken we nieuwe ontwikkelingen en technieken.

Onderzoeken Heup & Knie

Kwaliteit 

Protheses van topkwaliteit.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.