Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Orthopedie

Orthopedie

Het specialisme Orthopedie van het Martini Ziekenhuis behandelt aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Zoals botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.

Orthopedie in het Martini Ziekenhuis

Onze orthopeden hebben veel ervaring met het plaatsen van protheses (heup-knie-schouder-elleboog-enkel), maar ook is er veel expertise als het bijvoorbeeld gaat om knie- en schouderoperaties en kijkoperaties. Ze doen dat met innovatieve methoden en materialen. Individueel en samen met de afdeling Orthopedie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) volgen en onderzoeken we nieuwe ontwikkelingen en technieken. Sportgeneeskunde is een speerpunt van ons specialisme Orthopedie. Wij werken daarin nauw samen met het Martini Sportmedisch Centrum. Daarnaast zijn we een expertisecentrum voor heup en knie.

Handige orthopedie-app

Digitale ondersteuning bij de voorbereiding op uw onderzoek of behandeling? Download dan de Martini orthopedie-app op uw smartphone. De app is gericht op 4 behandelingen: kijkoperatie in de knie, heupprothese, schouderoperaties en knieprothese. Met de app heeft u informatie over uw onderzoek of behandeling altijd en overal bij de hand. Meer informatie? Vraag uw behandelaar.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

U krijgt een heupprothese die uw eigen heupgewricht vervangt. Onze ervaren specialisten beschikken over specifieke kennis en expertise en gebruiken protheses van topkwaliteit. Daarnaast hebben onze specialisten ook expertise op het gebied van het vervangen van een heupprothese (revisie).

Meer informatie over 'Totale heupprothese'

U krijgt een knieprothese die uw eigen kniegewricht (geheel of deels) vervangt. Onze ervaren specialisten beschikken over specifieke kennis en expertise en gebruiken protheses van topkwaliteit. Daarnaast hebben onze specialisten ook expertise op het gebied van het vervangen van een knieprothese (revisie). 

Meer informatie over 'Totale knieprothese'

U krijgt een nieuwe heup of knie. In het Martini Ziekenhuis doet u dat via het zorgtraject Rapid Recovery (snel herstel). Vanaf de dag van de operatie blijft u doorgaans 1 tot 3 dagen in het ziekenhuis.

Meer informatie over 'Rapid Recovery (zorgpad)'

U wordt geopereerd aan uw schouder. In het Martini Ziekenhuis hebben we veel kennis en ervaring op dit gebied. De opname duurt circa 24 uur. Onze specialisten besteden veel aandacht aan een goede voorbereiding. 

Meer informatie over 'Schouderoperatie'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

Topzorg voor topsporters

Gespecialiseerd in behandeling van (top-)sporters.

Kwaliteit

Protheses van topkwaliteit.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.