Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Martini ziekenhuis gevel van buiten af

Nieuws in Orthopedie

Specialisme: Orthopedie Reset filter

Speciale unit speelt in op specifieke zorgbehoefte kwetsbare ouderen

10-03-2022
Kwetsbare ouderen hebben vaker een complex ziektebeeld, vanwege de combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. Dit kan de inschatting van de juiste behandeling lastig maken. Om nog beter in te kunnen spelen op deze specifieke zorgbehoefte, is in het Martini Ziekenhuis een geriatrische trauma unit (GTU) geopend. De unit is bestemd voor kwetsbare ouderen die via de Spoedeisende Hulp (SEH) binnenkomen met een trauma, bijvoorbeeld met een gebroken heup.
Lees verder
Knie kijkoperatie Maarten Huizinga

Zeker 100 patiënten met meniscusletsel sneller geholpen

01-03-2021
De komende maanden gaat het Martini Ziekenhuis ruim 100 patiënten met meniscusletsel versneld opereren. Niet in het Martini Ziekenhuis, maar op een andere locatie. De eigen orthopeed en anesthesioloog gaan mee met de patiënt. Donderdag 25 februari startte de eerste reeks van operaties.
Lees verder

Dashboard verbetert de zorg voor heupartrose patiënten

09-02-2021
Sinds kort werken de orthopedisch chirurgen van het Martini Ziekenhuis in de spreekkamer met een dashboard voor patiënten die een nieuwe heup nodig hebben. Hiermee wordt met real-time data een reëel beeld geschetst van de complicaties die kunnen optreden. ‘Denk bijvoorbeeld aan wondinfecties’, legt orthopeed Carina Gerritsma uit. ‘Tegelijkertijd geven we inzicht in de tevredenheid van patiënten die in een soortgelijke situatie een heupoperatie hebben ondergaan.’ Het dashboard is een goed hulpmiddel om op de juiste manier en op transparante wijze het gesprek aan te gaan met de patiënt, met als doel betere zorg te kunnen bieden. Een goed dashboard valt of staat met goede dataregistratie aan de voorkant: dit was dan ook het uitgangspunt bij de ontwikkeling.
Lees verder

Samen 120 jaar hart voor zorg

28-11-2019
Ilse Brand, Annette Bakker en Mathilde de Boer werken niet alleen op dezelfde afdeling (Orthopedie), ze zijn ook alle drie veertig jaar in dienst.
Lees verder

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.