Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Hoog risico patiënten eerder gevaccineerd
Nieuws

Hoog risico patiënten eerder gevaccineerd

19-03-2021

Het Martini Ziekenhuis nodigt nog deze maand hoog risico patiënten uit voor een coronavaccinatie. Dit doen we in opdracht van het ministerie van VWS en de RIVM. Het gaat om vier groepen patiënten van wie het afweersysteem niet goed werkt. Zij lopen meer risico op een ernstig ziekteverloop als ze corona krijgen. De patiënten die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen volgende week een brief van ons, met daarin alle instructies. Tot die tijd willen we patiënten vragen niet naar het ziekenhuis te bellen.

Hoog risico groepen
Het gaat om de volgende patiënten:

  • Patiënten met een hematologische maligniteit (bepaalde bloedkankers);
  • Patiënten met ernstig nierfalen;
  • Patiënten na orgaan-, stamcel- of beenmergtransplantatie;
  • Patiënten met een ernstige aangeboren afweerstoornis.

De Gezondheidsraad heeft geadviseerd om alle patiënten in deze groep te vaccineren met een mRNA-vaccin, ongeacht hun leeftijd. Zij krijgen daarom het Moderna-vaccin.

Selectie
Alle patiënten die onder bovenstaande categorieën vallen en de afgelopen 18 maanden een poliklinisch consult bij hun medisch specialist hebben gehad, worden uitgenodigd voor een vaccinatie. Zij ontvangen de uitnodiging van het Martini Ziekenhuis. De medisch specialist maakt de selectie op basis van de opgestelde criteria. Mensen die in meerdere ziekenhuizen onder behandeling zijn kunnen een dubbele uitnodiging ontvangen. Zij kunnen dan op een van de uitnodigingen ingaan en zich afmelden bij het andere ziekenhuis.

Meer informatie

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.