Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Innovatie brandwondenzorg

Innovatie brandwondenzorg

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Topklinische zorg is zorg op hoog niveau door een team dat veel kennis heeft van de behandeling. Om die zorg altijd op topniveau te houden, en hierin voorop te blijven lopen, wordt in het Martini Ziekenhuis veel wetenschappelijk onderzoek gedaan, bijvoorbeeld in ons brandwondencentrum. In september 2021 verstrekte ZonMW een subsidie van bijna drie miljoen euro voor Topspecialistische Zorg en Onderzoek (TZO) aan de drie Nederlandse brandwondencentra (Groningen, Beverwijk en Rotterdam). De centra gebruiken deze subsidie om de zorg voor mensen met brandwonden te innoveren. Elk Brandwondencentrum focust hierbij op een specifiek onderdeel.

Het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis leidt het onderzoek naar het optimaliseren van de nazorg voor iedere individuele patiënt met brandwonden. Het doel is om vanaf 2024 een innovatief nazorgprogramma aan te bieden. Met dit programma kunnen zorgprofessionals hun patiënten nóg beter ondersteunen bij het omgaan met de gevolgen van brandwonden in hun leven. In dit nazorgprogramma staan de persoonlijke behoeftes, wensen en doelen van de patiënt centraal. Elke patiënt is immers anders en heeft zijn eigen behoeftes, wensen en doelen. De onderzoekers, verpleegkundigen en artsen van het brandwondencentrum Groningen ontwikkelen het nazorgprogramma in nauwe samenwerking met de andere twee brandwondencentra in Rotterdam en Beverwijk, de Nederlandse Brandwonden Stichting, ervaringsdeskundigen en de Vereniging van Mensen met Brandwonden.

Meer lezen over over Topklinische Zorg en Onderzoek (TZO):
- Projectinformatie Zonmw
- Projectinformatie brandwondenzorg.nl

Patiëntervaring Brandwondenzorg Martini Ziekenhuis

Geert de Vries was 3 jaar lang patiënt in het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis. Zijn verhaal beschrijft de grote impact van brandwonden op het leven van een patiënt en het belang van alle onderdelen van de nazorg. Dat onze zorg ook nu al van hoog niveau is, is duidelijk. Dat neemt niet weg dat we altijd willen blijven onderzoeken en doorontwikkelen om de zorg voor deze groep patiënten nóg verder te verbeteren. Lees hier het hele verhaal van Geert de Vries.

Verpleegkundig specialist Ina van Ingen Schenau over de lopende onderzoeken 

Ina van Ingen Schenau is verpleegkundig specialist in het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis. Zij is nauw betrokken bij lopende wetenschappelijke onderzoeken in ons Brandwondencentrum, bijvoorbeeld het onderzoek naar het optimaliseren van de nazorg voor iedere individuele patiënt met brandwonden, en het onderzoek naar meer zelfmanagement voor patiënten met brandwonden. In dit artikel legt Ina meer uit over het belang van deze onderzoeken.

Innovatie brandwondenzorg
23-09-2021

TZO subsidie voor Topklinische brandwondenzorg Nederland

ZonMW heeft de drie Nederlandse brandwondencentra (Groningen, Beverwijk en Rotterdam) een subsidie van bijna drie miljoen euro voor Topspecialistische Zorg en Onderzoek toegekend. Deze subsidie wordt ingezet om de zorg voor brandwondenpatiënten verder te verbeteren. De ambities zijn hoog. De brandwondencentra zetten in op een cultuurverandering waarbij nog meer wordt gekeken naar behandeling op maat waarbij de individuele patiënt centraal staat. Met geld uit de subsidie intensiveren zij het onderzoek naar de timing van de huidtransplantatie en het effect van kunsthuid. Ook gaat er geld naar projecten rondom zelfmanagement van de patiënt in het nazorgtraject.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.