Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Innovatie brandwondenzorg

Innovatie brandwondenzorg

In september 2021 verstrekte ZonMW een subsidie van bijna drie miljoen euro voor Topspecialistische Zorg en Onderzoek aan de drie Nederlandse brandwondencentra (Groningen, Beverwijk en Rotterdam). De centra gebruiken deze subsidie om de zorg voor mensen met brandwonden te innoveren. Elk Brandwondencentrum focust hierbij op een specifiek onderdeel.

Het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis leidt het onderzoek naar het optimaliseren van de nazorg voor iedere individuele patiënt met brandwonden. Het doel is om vanaf 2024 een innovatief nazorgprogramma aan te bieden. Met dit programma kunnen zorgprofessionals hun patiënten nóg beter ondersteunen bij het omgaan met de gevolgen van brandwonden in hun leven. In dit nazorgprogramma staan de persoonlijke behoeftes, wensen en doelen van de patiënt centraal. Elke patiënt is immers anders en heeft zijn eigen behoeftes, wensen en doelen. De onderzoekers, verpleegkundigen en artsen van het brandwondencentrum Groningen ontwikkelen het nazorgprogramma in nauwe samenwerking met de andere twee brandwondencentra in Rotterdam en Beverwijk, de Nederlandse Brandwonden Stichting, ervaringsdeskundigen en de Vereniging van Mensen met Brandwonden.

Meer lezen?
- Projectinformatie Zonmw
- Projectinformatie brandwondenzorg.nl

Innovatie brandwondenzorg

TZO subsidie voor Topklinische brandwondenzorg Nederland

23-09-2021
ZonMW heeft de drie Nederlandse brandwondencentra (Groningen, Beverwijk en Rotterdam) een subsidie van bijna drie miljoen euro voor Topspecialistische Zorg en Onderzoek toegekend. Deze subsidie wordt ingezet om de zorg voor brandwondenpatiënten verder te verbeteren. De ambities zijn hoog. De brandwondencentra zetten in op een cultuurverandering waarbij nog meer wordt gekeken naar behandeling op maat waarbij de individuele patiënt centraal staat. Met geld uit de subsidie intensiveren zij het onderzoek naar de timing van de huidtransplantatie en het effect van kunsthuid. Ook gaat er geld naar projecten rondom zelfmanagement van de patiënt in het nazorgtraject.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.