Aan het laden
  1. Home
  2. Over het Martini Ziekenhuis
  3. Onze organisatie
  4. Raad van Bestuur

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor het besturen van de organisatie van het Martini Ziekenhuis. De Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis bestaat uit André Postema, Tamara Kroll en Ton Tiebosch.

André Postema

Voorzitter Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis sinds november 2020, met onder meer strategie, externe relaties en samenwerkingsverbanden, de Martini Academie, HRM, ICT en het Facilitair Bedrijf in zijn portefeuille. Hiervoor was hij bestuursvoorzitter van het Limburgs Voortgezet Onderwijs (2014-2018) en vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht (2005-2014).

André groeide op in Groningen en studeerde vervolgens geschiedenis en (algemene) economie in Leiden, Groningen en New Mexico (VS). Hij werkte ruim tien jaar als adviseur en was vice-president Public & Health bij Ernst & Young en Capgemini. André was van 2011 tot 2019 lid van de Eerste Kamer. In de zorg was André betrokken bij de totstandkoming van het Maastricht UMC, voorzitter van het Bestuur van IZZ Zorgverzekeraar en lid van diverse Raden van Toezicht, waaronder de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis (2007-2011). Hij is momenteel toezichthouder bij Pluryn (jeugd- en volwassenenzorg).

 

Tamara Kroll

Lid Raad van Bestuur sinds augustus 2019 met onder meer Financiën, Klant & Markt en de capaciteitsclusters in haar portefeuille. Tamara Kroll werkte eerder als bestuurder bij Zorgspectrum Het Zand in Zwolle. Daarbij is zij lid van de Raad van Toezicht van de Twentse Zorgcentra en Kentalis. Als lid van het algemeen bestuur van Nationaal Programma Groningen heeft zij als aandachtsgebied het thema zorg.

Tamara studeerde Bedrijfseconomie en Accountancy en behaalde een MBA Health. Ze begon haar carrière bij Ernst & Young en Deloitte en was eigenaar/oprichter van twee vestigingen van een Sport- en racketcentrum. Daarna werkte ze als regiomanager bij Zorggroep Meander en als manager Bedrijfsvoering bij GGZ Drenthe. Ook was zij bestuurder bij Zorgspectrum het Zand, een VVT en GGZ instelling.

 

​Ton Tiebosch

Lid Raad van Bestuur sinds januari 2016, met o.a. de portefeuilles Kwaliteit, en Innovatie, en het zorgprocesmanagement (Excellente basiszorg en Expertisecentra). Ton was vanaf  2001 patholoog in het Martini Ziekenhuis en tot 2011 was hij hoofd van de RVE Pathologie. Van 2011 tot 2015 was hij voorzitter van de Medische Staf.

Ton is opgeleid in Maastricht, waar hij zowel wetenschappelijk onderzoek (promotie idiopathic glomerular disease) als de opleiding tot patholoog heeft gedaan. In 1995 kwam hij naar Groningen, het UMCG. Van 2002 tot 2011 was hij voorzitter van de stichting Pathologisch Anatomisch Landelijk Geautomatiseerd Archief (Palga). Ton is bestuurslid van de Vereniging Veilige Curatieve Zorg (VVCZ).

Secretariaat

Het secretariaat bestaat uit:

  • Els Camphuis, managementassistent lid Raad van Bestuur Ton Tiebosch
  • Marja Doek, managementassistent lid Raad van Bestuur Tamara Kroll, tevens coördinator secretariaat Raad van Bestuur
  • Janieta Mulder, managementassistent Raad van Bestuur en Raad van Toezicht
  • Gerbina Roffel, managementassistent voorzitter Raad van Bestuur André Postema
  • Harma Swaving-Nijland, managementassistent Raad van Bestuur

Documenten:

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.